Kudüs destek bekliyor

Çorum İHH Kudüs'ün Çorum'dan yardım beklediğini açıkladı

21 Aralık 2017 Perşembe 14:32
Kudüs destek bekliyor

Filistin’in başkenti Kudüs’ün Çorum’dan yardım beklediği bildirildi.

İHH Başkanı Selim Özkabakçı, Müslümansızlaştırılan şehirlerin başında Kudüs’ün geldiğini, Filistin’in İngilizler’in terk ettiği 1948 yılından bu yana İsrail’in işgali altında olduğunu, son 70 yılda Filistin topraklarına 5 milyon Yahudi yerleştirildiğini, buna karşın 7 milyon Filistinli Müslümanın farklı ülkelerdeki mülteci kamplarına mahkum edildiğini söyledi.

Özkabakçı, yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi; “ Uluslararası hukuka göre yasa dışı olan Yahudi yerleşimleri ve işgal sebebiyle Filistinli Müslümanlar topraklarını kaybetmeye devam ediyor. Bu sayede Filistin şehirleri İsrail tarafından sistematik bir şekilde Müslümanlardan arındırılıyor. Müslümansızlaştırılan şehirlerin başında ise Kudüs geliyor.

İsrail’in baskılarıyla Müslümanların yaşadığı mahallelere Yahudi yerleşimciler yerleştiriliyor, evlere zorla el konuluyor, sahiplerinin ölümleri bahane edilerek evler kamulaştırılıyor. Üstelik pahalılığı sebebiyle dünyanın sayılı şehirlerinden biri olan Kudüs’teki Müslümanlara karşı planlı yıldırma politikası uygulanıyor. Kudüs’ten ayrılmaya direnenlerin maddi olarak ayakta kalabilmeleri için tüm aile fertleriyle birlikte çok fazla çalışmaları gerekiyor. Filistinli Müslümanların zaten zor olan hayatı, gün geçtikçe tahammül edilemez bir hale geliyor.

İHH olarak dünya üzerindeki her insanın yardıma ihtiyaç duymayan onurlu bir yaşamı hak ettiğine; bunun da ancak adalet ve insan haklarının korunmasıyla mümkün olabileceğine inanıyoruz. Yaşanan ihlallerle alakalı dünya kamuoyunu ve uluslararası hukuk mercilerini harekete geçirmek, Kudüs’teki Müslümanların yaşadığı mağduriyetleri giderebilecek projeler geliştirebilmek için sizin de desteğinize ihtiyaç duyuyoruz.

Bağışlarınız İçin Albaraka Türk Çorum ŞB: IBAN: TR54 0020 3000 0251 7050 0000 01 (Kudüs İbaresi Ekleyerek)

İrtibat: 0364 2242620 – 0538 8777655 - Çorum İHH Ofisi Üçtutlar Mah. Murat Evler 6. Sok. No:12 Çorum

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.