Kudüs kıble davasıdır

Osmancık TDED Kudüs Gecesi düzenledi

13 Aralık 2017 Çarşamba 01:03
Kudüs kıble davasıdır

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Osmancık Şubesi Kudüs Gecesi programı düzenledi. Programda konuşmalar yapıldı, sinevizyon gösterimleri sunuldu  ve şiirler okundu.

Programa Şube Başkanı Kazım Sekili'nin açış konuşmasıyla başlandı. Kudüs'ün sadece Filistinlilerin meselesi olmadığını, bu olaya kıble davası olarak baktıklarını belirten Kazım Sekili, “Kudüs asırlarca Müslümanlar tarafından yönetilmesine rağmen, hiçbir zaman diğer dinlerin mensuplarına kapatılmamış, herkesin ibadetini özgürce yerine getirmesi sağlanmıştır. Fakat emperyalistlerin hakimiyetine geçtikten sonra oralarda her zaman zulüm, şiddet baş göstermiştir. Bugün de aynı durumu yaşamaktayız.” dedi.

Bu programları yaparak hıncımızı canlı tutmak için yaptıklarını belirten Kazım Sekili, konuşmak isteyenlere sırasıyla söz verdi.

Turan Sekili'nin Fetih ve İsra Suresinden ayetler okumasıyla devam eden programda, AK Parti Osmancık Kadın Kolları Başkanı Fazile Tökel, Avukat Bekir Yazıcı, Eğitim-Bir-Sen Osmancık İlçe Temsilciliği Başkan Vekili Osman Yaşar Pehlivan, İş Adamı Cafer Karlı, Diyanet-Sen Osmancık İlçe Temsilciliği Başkanı Turan Sekili birer konuşma yaptılar.

Ömer Derindere Fen Lisesi öğrencisi Nurten Kurşun ve Osmancık İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Abdullah Efe Sekili'nin okuduğu Kudüs farkındalığını artıran şiirlerle devam eden program, yapılan dua ile sona erdi.

Son Güncelleme: 13.12.2017 01:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165