Mısır’da katliam!

Mısır güvenlik güçlerinin, darbe karşıtı protestolarına müdahalede ülke genelinde ölü sayısının 120'yi aştığı belirtiliyor.

27 Temmuz 2013 Cumartesi 11:38
 Mısır’da katliam!


Mısır'dan yayın yapan haber kaynakları Rabiatul Adeviyye meydanındaki müdahalede ölü sayısının 120'i aştığını, 4 binden fazla kişinin de yaralandığını bildiriyor. Çatışmaların Rabiatül Adeviyye meydanı girişlerindeki barikatlarda yoğunlaştığı, polisin gerçek mermi ve göz yaşartıcı gaz ile müdahale ettiği iddia ediliyor.

İskenderiye'deki çatışmalarda da 10'dan fazla kişinin hayatını kaybettiği, diğer bölgelerdei çatışmalarda da hayatlarını kaybedenlerin bulunduğu iddia ediliyor. Öte yandan bir güvenlik yetkisi, Mısır resmi haber ajansı MENA'ya yaptığı açıklamada, polisin ateşli silahlar kullanmadığını, olaylara sadece gaz bombasıyla müdahale ettiği öne sürdü. Yaralıların Adeviyye Camisi içinde kurulan ilkyardım merkezine getirildiği, yaralıların arasında durumu ağır olanların olduğu bildiriliyor.

SAHRA HASTANESİ SÖZCÜSÜ: "SABAH NAMAZINDAN SONRA ÖLÜ SAYISI ARTTI"

Mısır'ın başkenti Kahire'de darbe karşıtı protestoların yoğunlaştığı Rabiatul Adeviyye Meydanı'ndaki sahra hastanesi basın sözcüsü Yusuf Tal'at, "Sabah namazından sonraki 3 saatte ölü sayısı korkunç bir şekilde arttı" dedi.

Tal'at, gece yarısından sabah namazına kadar devam eden olaylarda 12 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti. Ölü sayısının sabah namazından sonra arttığı dile getiren Tal'at, "Sabah namazından sonraki 3 saatte ölü sayısı korkunç bir şekilde arttı" diye konuştu.

Rabiatul Adeviye'de yaşanan durumu "insanlığa karşı işlenen bir suç" olarak nitelendiren Tal'at, "Canilerin" hukuk önünde hesap vermesi gerektiğini ifade etti.

"GÖSTERİCİLERE SADECE GÖZ YAŞARTICI GAZLA MÜDAHALE EDİLDİ"

Mısır İçişleri Bakanlığı'ndan üst düzey bir yetkili, güvenlik güçlerinin, başkent Kahire'nin doğusundaki Rabiatul Adeviyye meydanında gösteri yapan darbe karşıtlarına ateşli silahlarla müdahale etmediğini ileri sürdü.

Mısır resmi haber ajansına (MENA) açıklama yapan yetkili, Rabiatul Adeviyye meydanı yakınında toplanan göstericileri bölgeden uzaklaştırmak isteyen güvenlik güçlerinin, taş ve av tüfekleriyle karşılık verilmesi üzerine göstericilere yalnızca göz yaşartıcı gaz bombasıyla müdahalede bulunduğunu belirtti. Darbe karşıtlarına "hiçbir ateşli silahla müdahale edilmediğini" öne süren yetkili, vücutlarının çeşitli bölgelerine saçma isabet eden 8 güvenlk görevlisinin ise yaralandığını kaydetti. Mısır resmi makamlarından, müdahale sırasında göstericilerden kaç kişinin hayatını kaybettiğine ilişkin açıklama yapılmadı.

Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Sözcüsü ve "Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak" hareketinin lideri Ahmed Arif, "İçişleri Bakanlığının, demokrasi yanlısı göstericilerin 6 Ekim köprüsünde gösteri düzenleyip yolu trafiğe kapattığı iddiaları gerçeği yansıtmıyor. Göstericiler Rabiatul Adeviyye meydanındaki aşırı yoğunluk nedeniyle 6 Ekim köprüsüne ulaştı.

Aksi bir durum söz konusu değil "diye konuştu. Mısır'da darbe karşıtı gösterilerin yapıldığı Rabiatul Adeviyye meydanındaki sahra hastanesi basın sözcüsü Yusuf Tal'at, AA muhabirine yaptığı açıklamada, güvenlik güçlerinin göstericilere gerçek mermi kullanarak yaptığı müdahale sonucu ölü sayısının 120'ye yaralı sayısının 4 bin 500'e yükseldiğini bildirmişti. 

(Milliyet)





Son Güncelleme: 27.07.2013 11:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.