Nijer’e 3 Eser Projesi

Çorum Genç İHH, Nijer’e yapılması planlanan Okul-Cami-Sağlık Ocağı yardım çalışmalarını sürdürüyor.

15 Nisan 2019 Pazartesi 12:42
Nijer’e 3 Eser Projesi

Çorum Genç İHH, dünyanın en fakir ve en genç nüfusuna sahip ülkesi olan Nijer’e yapılması planlanan Okul-Cami-Sağlık Ocağı yardım çalışmalarını sürdürüyor.

Projenin tanıtımı için okullarda bilgilendirme çalışmalarıyla birlikte röportajlar da yapan İHH Prodüksiyon ekibi, çekimler sonucu oluşan kısa tanıtım filmleri ile hem projeyi tanıtmak hem de uzun yıllar Fransa sömürüsüne maruz kalan kardeş Nijer halkına karşı duyarlılığı artırmayı amaçlıyor.

İHH Genel Merkezi’nden Çorum’a gelen ekiple Çorum Genç İHH, Danişmend Gazi İmam Hatip Orta Okulu’nda çalışma yaptı.

Öğrencilerle Genç İHH ve Nijer hakkında röportajlar yapıldıktan sonra okulun konferans salonunda Genç İHH’nın çalışmaları ve Nijer’e yapılması planlanan 3 eser hakkında Rifai Elveren tarafından öğrenci ve öğretmenlere sunum gerçekleştirildi.


Sunumunda Nijer’in zengin yeraltı kaynaklarına ve özellikle en çok uranyum kaynağına sahip ülke olduğunu belirten Elveren, Nijer’in %95 Müslüman nüfusa sahip olduğunu ve bu nüfusun yarısından fazlasının 15 yaş altı gençlerden oluştuğunu söyledi. Fransa sömürüsü nedeniyle dünyanın en fakir ülkeleri arasında yer aldığını aktaran Elveren, Nijer halkının üçte birinin açlık sorunu yaşadığını, ülke genelinde sadece 220 doktorun bulunduğunu, fakat sağlık hizmetlerinin verilebileceği uygun sağlık kuruluşunun bulunmadığını kaydetti.
‘İyilik Her zaman Her yerde’ ilkesiyle hareket eden Genç İHH’nın, tüm mazlum ve mağdur halkların yanında olmaya devam edeceği bildirildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165