Onlar inançları için hicret ediyorlar Kırım’da Rus zulmü!

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Rafet Çubarov, 18 bin kişinin Rusya’nın bölgeyi...

29 Ekim 2014 Çarşamba 12:06
 Onlar inançları için hicret ediyorlar  Kırım’da Rus zulmü!


Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Rafet Çubarov, 18 bin kişinin Rusya’nın bölgeyi ilhakından sonra Kırım’dan ayrıldığını söyledi.


Çubarov, RFI Ajansı’na verdiği demeçte insanların bölgeyi terk etmesinni farklı nedenlere dayandığını söyledi. Çubarov, şu ifadeleri kullandı.

"Öncelikle Müslümanlar hicret etmektedir. Onlar inançlarına göre yaşamak istiyorlar. Bilindiği gibi Rusya’da Müslüman kadınların ve kızların başörtüsü sorunu var. Kızlarımız okullara başörtülü olarak gidemiyorlar. Kırım ilhak edildikten sonra çok sayıda insanımız burada neler olacağını anlamışlardı. Zaten Kırım Müslümanları Rus askerlerinin bizim vatanımıza girmesini aileleri için, çocukları için, kendileri için potansiyel bir tehlike olarak gördü…


Ayrıca bizim iş adamlarımız bir anda işyerleri, ticaretleri ya da gelir kaynaklarından oldular. Bu onların iş ve özel planlarını alt üst etti. Onların kendilerini geliştirme, çocuklarını okutma ve buna benzer planları vardı. Ruslar geldikten sonra onların bu hayalleri havada kaldı. İnsanlarımızdan bir kısmı da bu nedenlerden dolayı burayı terk etmektedirler.”


Refat Çubarov’a göre bazı Kırım Tatarları siyasi görüşleri nedeniyle kendi vatanlarında yabancı duruma düştüler.


Bunların sadece Kırım Tatarlarının değil, Kırım'da yaşayan herkesin sorunu olduğunu belirten Çubarov, “Bu olaylardan biz bir ders çıkarttık. Yani bizim gibi kendi vatanından olan insanları gereken şekilde savunacak uluslararası mekanizmalar olmadığını anladık. Artık kendi başımızın çaresine bakmamız lazım” dedi.






Dünya Bülteni

Son Güncelleme: 29.10.2014 12:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165