R4BİA direnişi

Mısır'da Darbeye Karşı Öğrenci Hareketi'ne destek veren Ezher Üniversitesi öğrencilerine Sisi'nin askerleri müdahale etti.

21 Ekim 2013 Pazartesi 12:58
 R4BİA direnişi

Mısır'da Darbeye Karşı Öğrenci Hareketi'ne destek veren Ezher Üniversitesi öğrencilerine Sisi'nin askerleri müdahale etti. Adeviyye ve Nahda meydanlarında toplanan kız öğrenciler, ordu ve Ezher Şeyhi Ahmed et-Tayyib aleyhinde slogan attı. Kız öğrenciler, uzun namlulu silah doğrultan askerlere R4BİA işaretiyle karşılık verdi. 25 öğrenci gözaltına alındı.

Darbeye Karşı Öğrenci Hareketi'nin, 'meşruiyeti desteklemek ve darbeyi kınamak' için 'büyük intifada' adını verdiği gösterilere katılma çağrısı üzerine, ülkedeki eylemlerde hayatını kaybeden ilk kız öğrencinin okuduğu İslami İlimler Fakültesi önünde gösteri yapıldı. Fakültenin önünde toplanan kız öğrenciler, 'Rabia işareti' yaparak, ordu ve Ezher Şeyhi Ahmed et-Tayyib aleyhinde slogan attı. Öğrenciler, Rabiatul Adeviyye ile Nahda meydanlarındaki müdahalede hayatını kaybeden arkadaşlarının 'katilleri'nin cezalandırılmasını istedi.


GAZLA MÜDAHALE ETTİLER

El-Ezher üniversitesinde darbe karşıtı gösteri yapan bu öğrencilere ordunun müdahalesi yine sert oldu. Üniversite binasından çıkıp Rabiatul Adeviyye Meydanı'na yürüyen El-Ezher Üniversitesi öğrencilerine, güvenlik güçleri göz yaşartıcı gazla müdahale etti.


BİLİNMEYEN YERE GÖTÜRDÜLER

Gazdan etkilenen çok sayıda eylemcinin yanı sıra arbedede yaralananların olduğu ve bazı göstericilerin gözaltına alındığı bildirildi. Bazı kaynaklara göre 25 öğrenci 'bilinmeyen bir yere götürüldü.' Olaylar esnasında bir polisin uzun namlulu silahını bir kız öğrenciye doğrulttuğunu, kızın ise ellerini havaya kaldırıp Rabia işareti yaptığını gösteren fotoğrafı dikkat çekti.

(Tımetürk)





Son Güncelleme: 21.10.2013 13:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.