Suriye’de ‘Teşekkürler Türkiye’ Cuması

Cuma gösterilerinin devam ettiği Suriye’de bugünkü gösterilere "Şukran Turkiye" adı verildi.

04 Ekim 2013 Cuma 19:44
 Suriye’de ‘Teşekkürler Türkiye’ Cuması


Cuma gösterilerinin devam ettiği Suriye’de bugünkü gösterilere "Şukran Turkiye" adı verildi.

Suriye’de Mart 2011’den beri devam eden Cuma gösterilerine her hafta bir ad veriliyor. Bugün yapılan gösterilere “Teşekkürler Türkiye Cuması” adı verildi.

Suriye’de Cuma gösterilerinin adları internet üzerinde yapılan oylama üzerinden belirleniyor. Komitenin belirlediği birkaç isim anket şeklinde Suriye Devrimi takipçilerinin seçimine bırakılıyor. Bu hafta en yüksek oyu "Teşekkürler Türkiye" ifadesi aldı.

Cuma adları “The Syrian Revolution 2011” adlı Facebook sayfasından ilan ediliyor. Sayfanın 852 bin takipçisi var.

Facebook sayfasının yöneticileri yazdıkları iletilerden birinde "Bu ismin seçilmiş olması, Türkiyelilerin cömertliğiyle kıyaslanamaz ancak artık Türkiye'ye teşekkür etmenin zamanı gelmişti. Suriyeliler kendilerine ikramda bulunanı ve zor zamanda yanında olanları asla unutmaz" ifadesini kullandı. İletinin devamında, "Türkiye halkına ve hükümetine bize sundukları yardımlardan ötürü teşekkür ediyoruz. Füze ve uçaklarla bombalanırken bize kapılarınızı açtınız. Bizim için çok şeye katlandınız. Teşekkür ifadesi, size duyduğumuz minnettarlığın bir göstergesidir" denildi.

HAKSÖZ-HABER




Son Güncelleme: 04.10.2013 19:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.