Tüm zalimleri ve zulümleri protesto ettiler

Özgür-Der Çorum Şubesi’nin daveti ile Hürriyet Meydanı’nda bir araya gelen Müslümanlar, İdlip, Doğu Türkistan, Filistin ve dünyanın her noktasında müslamanlara yapılan zulümleri protesto ettiler.

28 Aralık 2019 Cumartesi 22:21
Tüm zalimleri ve zulümleri protesto ettiler

Özgür-Der Çorum Şubesi’nin daveti ile Hürriyet Meydanı’nda bir araya gelen Müslümanlar, İdlip'de yaşanan zulmü protesto ettiler.

Hz. Muhammed Mustafa’nın (as) ‘Bir haksızlık gördüğünüzde elinizle, buna gücünüz yetmiyorsa dilinizle, buna da gücünüz yetmiyorsa kalbinizle buğz ediniz.’ hadisini hatırlatarak basın açıklamasını okuyan Özgür-Der Şube Başkanı Murat İslam, dünyanın farklı bölgelerinde sırf ‘Rabbimiz Allah’ dedikleri için, özgürlük talep ettikleri için Müslümanların katledilmeye, yurtlarından sürülmeye, yoksulluğa, türlü zulümlere maruz kalmaya devam ettiklerini belirterek, “Bizler de zulme razı olmadığımızı, Suriye’den Doğu Türkistan’a, Filistin’den Libya’ya dek kardeşlerimizin yalnız olmadıklarını göstermek için bugün burada bir araya geldik.”dedi.

‘İdlib’de Katliamları Durdurun ve Rusya Suriye'den Defol’ pankartı açılan eylemde, ‘Katil Rusya, Katil İran ve Katil Esed’ yazılı dövizler yer aldı. ‘İdlip Halkı Yalnız Değildir, Katil ABD, Orta Doğu'dan Defol’ sloganları atan katılımcılar eylemde tekbirler getirdiler.

Basın açıklaması eylemi Hacı Ömer Bayram’ın yaptığı dua ile sona erdi.

Özgür Der Şube Başkanı Murat İslam’ın okuduğu basın açıklamasında şu görüşlere yer verildi;

EMPERYALİST RUSYA VE İRAN, SURİYE'DEN DEFOL

Son günlerde gittikçe yoğunlaşan Suriye rejimi ve Rusya’ya ait savaş uçakları tarafından bombalanan ‘İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi’nden yükselen feryatlara şahitlik ediyoruz. İsmi ‘gerginliği azaltma’ olan bir bölge, şu anda dünyanın en çok vurulan, yakılan ve yıkılan alanına dönüşmüş durumda. İran destekli Beşşar Esed rejimi ve Rusya, hedef gözetmeden sivil yerleşim alanlarını, pazar yerlerini, hastaneleri, kadınların ve çocukların sığındığı derme-çatma barınakları vurmaya devam ediyor.

Bölgeden gelen haberlere göre, bombardıman nedeniyle yaşadıkları yeri terk etmek zorunda kalan sivillerin sayısı, geçtiğimiz aydan bu yana 180 bini aştı, sivil ölü sayısı ise 1300’ü çoktan geride bıraktı.

Eli kanlı Esed Rejiminin hiçbir meşruiyeti kalmamıştır. Önce İran sonra da Rusya, bu rejimi çökmekten kurtarabilmek için amansız bir çaba sergilediler. Bu ülkeler Suriye rejiminin kiralık katili oldular. ABD ve Rusya emperyalist ortaklar, IŞİD senaryolarını kullanarak Suriye halkını katletmeye devam etmekten başka bir şey yapmadılar. Rusya sahaya inerek vekâleten yürüttüğü savaşta asil olma rolüne soyunmuş ve bunu ABD’ye, AB’ye rağmen değil, onların bilgisi ve gözetimi dâhilinde yapmıştır.

‘İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi’, Türkiye ile Rusya arasında 17 Eylül 2018’de varılan mutabakattan sonra oluşturulmuştu. Amaç sivillerin korunması, can kaybının önlenmesi ve bölgedeki insanî trajedinin daha fazla yaygınlaşmasının engellenmesiydi. Ancak bunların hiçbiri olmadı. Aksine, İdlib, ikinci bir Halep olma yolunda. Tıpkı yine Rus savaş uçaklarının yardımıyla Halep’te rejimin kontrolünün sağlanmasında görüldüğü gibi, binlerce can pahasına İdlib’de Esed’in hâkimiyeti altına sokulacak gibi görünüyor.

SURİYE GÖRÜŞMELERİNDE MASADA UZLAŞMA, SAHADA SAVAŞ

İdlib örneği, kâğıt üzerinde verilen sözler ne olursa olsun, devletlerin kendi askerî ve politik hedefleri çerçevesinde ilerlediğini apaçık gözler önüne seriyor.

Suriye’de yaşanan sürece baktığımız da, ülkelerin “mutlak dost” veya “mutlak düşman” olmadığını da gösteriyor. Her ülkenin kendisine ait stratejik amaçları ve çıkarları mevcut, dolayısıyla, siyasetler de buna göre değişiklik gösteriyor. Akla-hayale gelmedik ittifaklar kurulurken, “dost” ve “düşman” kavramları da sürekli yeniden tanımlanıyor. Rusya da, İran da “kendisine bağımlı ve kontrol altında bir Türkiye” peşindeler.

İran, tüm yabancı güçlerin Suriye’yi terk etmesi çağrısını tekrarlarken, anlaşılan Suriye’de kendilerini ev sahibi görmenin dayanılmaz pişkinliğini yaşıyor. Suriye’de siyasi çözümü savunduklarını ve bunun tek geçerli yöntem olduğunu söylerken ne harabeye çevirdikleri Suriye topraklarında katlettikleri yüzbinleri, ne de mezhebi bir kaygıyla Suriye’de telef olan askerlerini hatırlamıyor.

Rusya lideri Putin ise ‘terörist’lere karşı rejim güçlerinin operasyonlarının devam edeceğini vurgulayarak Türkiye’nin İdlib’e dönük kaygılarını ve beklentilerini yok sayıyor. Yeni Rus Çarı ‘başladığımız işi bitirmekte kararlıyız’ mesajları vererek Suriye’de son sözü kendilerinin söyleyeceğini ifade ediyor.

Türkiye ise bu süreç de doğal olarak en zor durumda olan. Bölgede mevcut hiçbir güç tarafından kabul edilmeyen ‘Güvenli Bölge’ tezi ile birlikte İdlib’de yaklaşan felaket Türkiye’nin öncelikli gündemini teşkil ediyor. Türkiye bir yandan partnerleriyle ortak bir noktada buluşma çabası sergilerken, diğer yandan İdlib’de Rusya’nın koordinasyonunda gelişen saldırı dalgasını rejim güçlerinin çatışmasızlık mutabakatını ihlali olarak tanımlamaya çalışıyor. Ne var ki Rusya’nın Astana sürecinin başından itibaren altını çizdiği ‘anlaşma teröristleri kapsamıyor’ tezi burada da bariyere dönüştü. ‘Teröristlerle mücadele’ adı altında katliamlarına devam ediyor.

RUSYA VE ÇİN'İN BİRBİRİNDEN FARKI YOK

Rusya, aynı şekilde Çin’in Uygur Müslümanlarına yönelik asimilasyon politikalarına açıktan destek vermekte, PKK-PYD’nin de ilk olarak Moskova’da ofis açmalarına müsaade etti. Rusya, PKK-PYD’yi Türkiye’ye karşı kullanışlı örgüt olarak kullanabilmek için Amerika gibi her türlü dirsek temasına da, desteklerine de devam ediyor.

Emperyalist demek sadece Avrupa, Amerika demek değildir, emperyalist demek aynı zamanda Rusya demektir, Çin demektir, İran demektir.

Bugünlerde Türkiye’nin yaptığı önemli bir hamle, küresel güçleri rahatsız etti ve ardı ardına açıklamalarla Türkiye’nin Libya’daki adımlarının önünü kesmeye çalışmaktalar. Daha dün Rusya Kremlin sözcüsü, Libya’nın Türkiye’den askeri destek talebine karşı ‘Üçüncü ülkelerin müdahaleleri Libya’daki krizin çözümüne katkı sunmaz’ diyerek rahatsızlığını açıkça dile getirdi. Oysa buradan sormak gerekir; İslam coğrafyasının bir parçası olan Libya’da Türkiye’yi üçüncü ülke olarak gören Rusya acaba kaçıncı olarak kendisini görmekte?

Yüzyıllardır Akdeniz’e açılma hayallerini ABD ve İran sayesinde Suriye üzerinden gerçekleştirme fırsatını bulan Rusya, emperyalist yüzüyle asla dost ya da gerçek anlamda asla müttefik olarak görülmemesi gerektiğini bir kez daha göstermiştir.

Burada gündeme getirmeye çalıştığımız husus sadece Suriye meselesi değildir, bir bütün olarak İslam dünyasının yeniden ayağa kalkmasının, kendi arasında dayanışma sergilemesinden dolayı emperyalistlerin duyduğu korkudur, Arap baharı onların uykularını kaçırmıştır.

Rusya hem Türkiye’nin Avrupa ve Amerika’yla yaşadığı çelişkiden yararlanıyor hem de Suriye’den milyonluk göç dalgasını tetiklemek üzere İdlib’e vahşice saldırıyor. Türkiye’ye yönelik emperyalist kuşatma Amerika’dan Avrupa’dan önce Rusya’dan geliyor.

Rusya güzellemeleri yapan kimi çevreler gibi, Çin’in Doğu Türkistan’da Nazi rejimi benzeri toplama kamplarında milyonlarca Müslüman Uygur Türklerini ne türden barbarca muamelelere tabi tuttuğu ortadayken Çin’in Türkiye’deki temsilcileri başköşelerde misafir ediliyor. Çin’i eleştirmeyi, ‘CIA tuzağı’ olarak görecek kadar da basiretsiz olmamak lazım.

ZALİMLER, KATİLLER, İKİYÜZLÜLER ENİNDE SONUNDA YENİLECEK

İktidarın Suriye’de en büyük tehdit olarak PKK/PYD’yi gören açıklamalarından ilham alan Kemalist, Ulusalcı ve Sol çevreler asıl tehdidin rejim değil de, PKK olduğunu dolayısıyla bu tehdidi bertaraf etmek için rejimle diyaloga geçilmesi gerektiğini savunuyorlar.

Oysa Suriye’de bunca zulmün faili, icracısı Esed rejimini tehdit ve suç skalasında birincilik koltuğundan aşağıya indirmek Suriye’de yaşanan bunca acıya, zulme, ihanete sırt dönmek anlamına gelir. Böyle bir tutum ne İslami ilkeler, ne de insani değerler açısından asla kabul edilemez.

Türkiye’nin gizli-açık böylesine kuşatılması ve ‘dizginlenmesi gereken bir ülke’ olarak görülmesinin altında İslâm dünyasında sahip olduğu potansiyelden duyulan korku var. Bu kesinlikle sloganik bir ifade değil.

Tam bu noktada, hepimize düşen sorumluluklar var. Bunca hüsn-ü zanna ve bizden beklenenlere lâyık olmak için bu kardeşlerimize sahip çıkmaz zorundayız.

Biz biliyoruz ki; zalimler, katiller, ikiyüzlüler eninde sonunda yenilecektir! Elbette bir gün Esed despotu da tarihin lanetli çöplüğündeki yerini alacaktır. Esed ve avenesi İran, Hizbullah, Rusya ve bilumum işbirlikçileri bugün olmasa bile yarın mutlaka ama mutlaka ateşi boylayacaktır ve güzel akıbet elbette her koşulda hakkı ve adaleti ayakta tutmaya azmeden şehitlerin; Rabbe, insanlığa ve eşyaya karşı sorumluluk bilincini kuşanan muttakilerin olacaktır!

Ey aziz Suriye halkı, alçakça ve şerefsizce bombardımanlara ve dünyanın ikiyüzlü tutumuna rağmen şahadet kefenini kuşanarak mevzii terk etmeyen onurlu halk ve siz ey kararlılıkları, fedakârlıkları ve adanmışlıklarıyla göz dolduran Allah yolunun adanmış erleri; müsterih olun, sabredin; Allah’a and olsun ki cennet sizi bekliyor, düşmanlarınızı cehennem!

Selam olsun; Halep’e, Şam’a, Dera’ya, Hama’ya, Cerablusa ve İdlib’e! Selam olsun izzetiyle direnip cennete talip olan Bilad-ı Şam’ın yiğitlerine! Selam olsun Filistin’den, Doğu Türkistan’a ve direnen yiğitlere!

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mustafa 2019-12-29 20:21:06

Çorumlu olduğunu zannedene
15 Temmuzda sen tiyatro deyip tanklara selam durup televizyon karşısında darbenin başarılı olması için salyanı akıtırken o yukarıdakiler Aslan gibi meydanlarda tanklara meydan okuyordu.15 Temmuz ölüme meydan okuyan şehadet arzusuyla yaşayanların zaferidir.

Avatar
Çorumlu 2019-12-29 15:57:00

Bu özgür-der ensar ilim yayma ipek efendi süleymancısı bunları daha ne yükseltiyoruz 15 temmuzda gördük bu tarikatların adamlarını bürokrat olarak rektör başhekim vali emniyet müdürü olarak devleti yönetmiye çalışıyorlar hala akıllanmadıkmı

Avatar
Çorumlu kişiye 2019-12-30 01:15:29

Eğer akıllanmış olsaydın, FETÖ gibi aklın askıya alındığı yapıların yerine; yapmış oldukları dersler ve seminerlerle insanları muhakemeye çağıran bu dernek ve vakıf hareketlerini desteklemenin, toplumun ıslahı adına ne kadar önemli olduğunu idrak edebilirdin belki!

Avatar
Sağlıkçı 2019-12-30 12:49:44

Önce kendi şehrinizde yenen kul hakkına dur deyin müslümanlar.. Alenen hakkı yenen insanlar var onlara sahip çıkında görüyüm samimiyetinizi..

banner165