Tunus’ta tanıtım

Hitit Üniversitesi Tunus'ta tanıtıldı.

06 Mart 2019 Çarşamba 00:46
Tunus’ta tanıtım

Hitit Üniversitesi, Türkiye Maarif Vakfı tarafından Başkent Tunus'ta düzenlenen eğitim fuarına katılarak Tunuslu öğrencilerle buluştu.

Tunus Büyükelçisi Ömer Faruk Doğan, Türkiye Maarif Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Doç. Dr. Cahit Bağcı, Türkiye Maarif Vakfı Yönetim Kurulu Üyeleri Yunus Torpil ve Hasan Yavuz, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı ile birlikte Türkiye’den 14 üniversitenin katıldığı fuarı öğrenciler ve eğitimcilerden oluşan 2 bin 500’ün üzerinde kişi ziyaret etti.

Gerçekleştirilen fuara HİTÜ’yü tanıtmak üzere Yabancı Diller Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Gökçe Merey ve Bilgi İşlem Dairesi Başkanı İsmail Eker de katıldı.

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, üniversitenin bir dünya üniversitesi olma yolunda önemli atılımlar içinde bulunduğunu söyleyerek “Özellikle ortak pek çok yanımız olan Türk Cumhuriyetleri, Afrika ve Balkan coğrafyasındaki ülkeler başta olmak üzere dünyanın dört bir yanındaki üniversitelerle ikili anlaşmalar yapmaya büyük bir gayret gösteriyoruz” dedi.

Üniversitemizin bu coğrafyada yer alan ülkelerdeki pek çok üniversiteyle yakın işbirliği içinde olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Alkan, dünyada en önemli hususların başında yetişmiş insan gücüne ve kaynağa olan gereksinimin olduğunu vurgulayarak bu iki önemli unsurun Kuzey Afrika coğrafyasında var olduğunun altını çizdi.

Son Güncelleme: 06.03.2019 10:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yolluk ve harcırah 2019-03-06 10:43:23

Bu geziye katılan devlet memurları harcırah ve yolluk almış mıdır?

Avatar
Bu Kadar Bilenin Oldugu Güzel Çorum'um 2019-03-06 14:29:29

Kendi keyifleri için gittikleri için almazlar elbette. Zaten devlet memurunun Devlet Memurları Harcırah yönetmeliğine göre harcırah almaları zinhar yasaktır. O yasa, memurların yurtdışı harcırahlarını düzenler.