Yemen ve Doğu Türkistan’a yardım

İHH’nın Doğu Türkistan ve Yemen’e insani yardımları sürüyor.

07 Mart 2019 Perşembe 01:39
Yemen ve Doğu Türkistan’a yardım

Çorum İHH Yönetim Kurulu Üyesi Cemal Ak, İHH’nın Doğu Türkistan ve Yemen’e insani yardımlarının sürdüğünü açıkladı.

İşte o açıklama:

Doğu Türkistan’da Çin’in zulmünden kaçarak Türkiye’ye sığınan Uygur ailelerin dramları bitmek bilmiyor. Doğu Türkistanlı aileler, maddi yetersizlik nedeniyle geçim sıkıntısı yaşıyor. Vakfımız İHH İnsani Yardım Vakfı da “Sıcacık Bir İyilik” sloganıyla yürüttüğü kış kampanyası kapsamında İstanbul’da yaşayan Doğu Türkistanlı ailelere desteklerini sürdürüyor.

Son olarak İHH, Çorumlu hayırseverlerin de destekleriyle Küçükçekmece’de yaşayan 134 Doğu Türkistanlı aileye nakdi sosyal yardımda bulundu. Yardımlardan 817 kişi istifade etti.

DOĞU TÜRKİSTAN ZULÜM ALTINDA

Doğu Türkistan yaklaşık iki yüz yıldır işgal altında. 1949’da Çin tarafından ilhak edilen bölgede zulüm ve hak ihlalleri devam ediyor. Doğu Türkistanlılar hala asıl vatandaş olarak kabul edilmiyor. Bölgede yaşayan Müslüman azınlıkların ibadet etmesi, başörtü takması ve sakal bırakması yasak, yerlerinden edilenlerin de toprakları işgal ediliyor.

Vakfımız İHH, 20 yıldır mazlum Doğu Türkistanlı kardeşlerimiz için çalışmalar yürütüyor. İHH, yaşadıkları zulmü duyurmak için bilinçlendirme çalışmaları yapıyor ve insan hakları ihlalleri ile zorluklara karşı yardımlar ulaştırıyor.

Doğu Türkistan’a Yardım ulaştırmak için: Çorumlu hayırseverler, DOĞU TÜRKİSTAN yazıp 3072’ye SMS göndererek yapacağı 5 TL yardım ile zulüm altında yaşayan Doğu Türkistanlıların elinden tutabilir ve onlara umut olabilir.

İHH YEMEN YARDIMLARI SÜRÜYOR

İnsani krizin ölümcül boyutlara ulaştığı Yemen’de faaliyetlerini aralıksız bir şekilde sürdüren Vakfımız İHH İnsani Yardım Vakfı, Çorumlu hayırseverlerin desteklerini de mağdur ve muhtaçlara ulaştırmaya devam ediyor. Bu kapsamda İHH, Yemen’deki faaliyetlerine 2 yeni projeyi daha ekledi.

Projelerin ilki vesilesiyle Sana’da savaştan etkilenen halk için 45 gün boyunca 5 bin kişiye ekmek dağıttı. İkinci proje çerçevesinde ise yine Sana’da Yemenli Daruşşakafa Yardım Kurumu’nun işlettiği ve İHH’nın destek verdiği Yemen Hasta Bakım Merkezi’nde toplam 400 kanser ve diyaliz hastasına 3 aylık gıda ve ilaç yardımı yaptı.

İHH’nın Yemen’deki faaliyetlerini sürdürebilmesi için Çorumlu hayırseverlerin destekleri de gerekiyor.

Yemen halkına destek olmak isteyen Çorumlu hayırseverler, tüm operatörlerden YEMEN yazıp 3072’ye kısa mesaj göndererek 5 TL destekte bulunabiliyor. Daha fazla bağış yapmak isteyenler ise Çorum İHH Ofisimize gelerek bizimle temasa geçebilirler. Telefon: 0364 2242620 – 0538 8777655

VİCDAN HAREKETİ

Suriye savaşında hapsedilen ve akıl mantık sınırlarını zorlayan tecavüz ve işkencelere maruz kalan kadın ve çocukların özgürlükleri için sivil toplum kuruluşlarının çabası sürüyor.

Yapılan açıklamada, Vicdan Hareketi’ne destek veren çok sayıda sivil toplum kuruluşu şu açıklamayı yaptı;

“İHH İnsani Yardım Vakfı'nın da bir parçası olduğu Vicdan Hareketi, 2011'den beri devam eden Suriye savaşında hapsedilen ve akıl mantık sınırlarını zorlayan tecavüz ve işkencelere maruz kalan kadın ve çocukların özgürlükleri için 110 ülke ve 2000'i aşkın STK'nın destekleri ile faaliyetlerini yürütmekte olan bir inisiyatiftir.

"Suriye’de son kadın ve çocuk özgür oluncaya dek” çalışmalarını sürdürmesi amaçlanan Vicdan Hareketi hapishanelerde özgürlüklerin bekleyen 7,000'i aşkın kız kardeşimizi ve çocuklarımızı ilgilendiren bu hassas çalışmaya üst düzeyde Çorum halkının desteğini bekliyoruz.

110 Ülkede ve Tüm Türkiye’de 2 bini aşkın STK nın desteği ile 8 Mart 2019 Cuma Günü Cuma Namazı Sonrası eş zamanlı basın açıklamaları yapılarak konuya dikkat çekilecektir.

Biz şahit olan bir ümmetiz. Zulmü yapanlara şahitlik yaptığımız gibi zulmü yapanlara karşı çıkmayan, mazlumların yanında olmayan, Müslümanlara da şahitlik yapıyoruz. Ahrette şahitliklerin iyi olarak gitmesini istiyorsak; Suriye Hapishanelerinde yatan kadın ve çocukların özgürleştirilmesi için harekete geçelim.

8 Mart 2019 Cuma Günü Saat: 13.30 da (Cuma Namazı Sonrası) Çorum Merkez PTT Önünde otuz kuruluşla birlikte yapacağımız ortak basın açıklamasına duyarlı tüm Çorum halkı davetlidir.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.