Yemen’e Kırtasiye desteği

İHH İnsani Yardım Vakfı, Yemen'de 6 bin 500 öğrenciye kırtasiye desteğinde bulundu.

25 Ekim 2019 Cuma 11:01
Yemen’e Kırtasiye desteği

İHH İnsani Yardım Vakfı, krizin devam ettiği Yemen’in 9 farklı bölgesinde eğitimlerini zor şartlar altında sürdürmeye çalışan 6 bin 500 öğrenciye kırtasiye desteğinde bulundu.

Çorum İHH Başkanı Selim Özkabakçı’nın verdiği bilgiye göre, İHH insani krizin ölümcül boyutlara ulaştığı Yemen’deki faaliyetlerini sürdürüyor. Bu kapsamda son olarak Yemen’in Marib, Cevf, İbb, Taiz, Emanet'ül Asıme, Aden, Lahc, San'a ve Hadramevt bölgelerindeki öğrencilere kırtasiye yardımında bulundu. Yardımlardan 6 bin 500 öğrenci istifade etti.

Özellikle göçlerin artmasıyla maddi sıkıntıların da artış gösterdiği Yemen’de eğitim şartları da iyice zorlaştı. İHH da gerek devlet okullarında gerekse kendi açtığı okullardaki açtığı öğrencilere okul çantası, defter, tükenmez ve kurşun kalem, kalemtıraş, silgi ile cetvel dağıttı.

TUVALET VE LAVABO İHTİYACI

Yemen’deki bazı okullarda ayrıca tuvalet ve lavabo ihtiyacı da bulunuyor. İHH ise hayırseverlerin destekleriyle okullardaki tüm eksiklikleri gidermek için çalışmalarını sürdürüyor.

ÇADIR KENTE SU ŞEBEKESİ

İHH İnsani Yardım Vakfı, kırtasiye yardımının dışında Yemen’in Marib bölgesine bağlı Hanik Çadır Kenti’nde büyük bir su deposu açarak su sorununu çözüme kavuşturdu. Şebeke kurulumu ile birlikte çadır kentin çeşitli bölgelerine ufak depolar da kuruldu. Su şebekesi kurulumundan çadır kentte bulunan bin 500 Yemenli mağdur istifade edecek.

YEMEN YARDIM BEKLİYOR

Bağış yaparak Yemen halkına destek olmak isteyen hayırseverler, YEMEN yazıp 3072’ye SMS göndererek 5 TL destekte bulunabiliyor. Daha fazla bağış yapmak isteyenler ise Çorum İHH Ofisine gelerek ya da Çorum İHH’nın Vakıf Katılım (İBAN:TR17 0021 0000 0001 9001 9000 01) hesap numarasına YEMEN açıklaması ile yardım edebiliyor

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.