117 okula TÜBİTAK vizesi

TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’na Çorum’dan 117 okulun katılım başvurusu kabul edildi.

27 Aralık 2017 Çarşamba 12:10
117 okula TÜBİTAK vizesi

TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’na Çorum’dan 117 okulun katılım başvurusu kabul edildi.

Milli Eğitim Müdürü Seyit Alü Büyük, Öğrencilerin bireysel ilgileri doğrultusunda seçtikleri konuları inceleyerek hazırladıkları projelerle, bilimsel araştırma süreçlerini yaşayarak öğrendikleri etkinlikler olan TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarlarına bu sene 117   okulun katılacağını bildirdi.

Büyük, yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi; “TÜBİTAK Bilim Fuarları ile öğrencilerimiz ilgilendikleri bilimsel konular hakkında daha fazla bilgi edinebilme şansını yakalıyorlar. Bilimsel konularla ilgilenirken bilimsel düşünceyi öğreniyor ve problem çözme kabiliyetlerini geliştiriyorlar. Deney yapma disiplini kazanırken, deney sonuçlarını değerlendirerek hem kendilerine hem de başka katılımcılara yapıcı eleştiriler yapabilme becerisi kazanıyorlar. Yine konu araştırması yaparken de çeşitli alanlarda bilgi ediniyorlar. Projelerinin sunumuyla bilimsel konuları anlama ve anlatabilme becerilerini geliştiriyorlar.

2013 yılından itibaren TÜBİTAK tarafından okullara destek olarak uygulanan bilim fuarı desteğinde  bu sene 119 okulumuz başvuru yapmış olup 117 okulumuz desteklenmeye uygun görülmüştür.  Bu başarıda emeği geçen tüm idareci ve öğretmen arkadaşlarımı kutluyor ve kendilerine teşekkür ediyorum.”

Son Güncelleme: 27.12.2017 12:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.