12 Kur’an Kursu tamam

Çorum Belediyesi toplam 12 Kur&an Kursu binasını tamamladı.

08 Ağustos 2018 Çarşamba 15:27
12 Kur’an Kursu tamam

Çorum Belediyesi önceden yaptığı 6 Mahalle Kur’an Kursuna ek olarak 6 Mahalle Kur’an Kursu daha yaptı.

Belediye Başkanı Zeki Gül, yaptığı açıklamada, “Şehrimize yeni camiler, Kur’an Kursları kazandırdık, camilerimizin bakım onarımlarını, abdesthanelerini yeniden yaptık ve yapmaya devam ediyoruz “ibadethanelere yapılan hizmetler konusunda önemli bir görev üstlendik. Bu eserlere sahip çıkmak ve ibadethanelerimizle ilgili hizmetleri bu mekânların ruhuna uygun bir şekilde vermeyi sorumluluğumuz olarak görüyoruz” dedi.

6 Mahalle Kur’an Kursu binasının daha yapımının tamamlandığını beildiren Gül, “Mahalle Kur'an kurslarımız iki kattan oluşuyor. Birinci katta Kur’an bülbüllerinin yetişeceği 4-6 yaş derslikleri, çocuk oyun alanı, çocuk lavabosu ve abdesthanesi, mutfak, ikinci katta hanım kardeşlerimizin Kur’an-ı Kerim ve dini bilgileri öğreneceği derslikler, mescit, öğretmenler odası, abdesthane yer alıyor. Ailede en iyi öğretmen olan hanım kardeşlerimiz şimdi daha iyi ortamlarda dini eğitimlerini alacaklar. Şimdiye kadar 17 adet mahalle Kur’an Kursumuzun yapımını tamamladık. İl Müftülüğümüz buralarda çok güzel çalışmalar yapacak. Şehrimize ve hemşehrilerimize hayırlı uğurlu olsun.

Çocuklar geleceğimiz. Onları camiyle, Kur’an ile buluşturmamız gerekiyor. Çocukların ibadet eğitimine ayrı bir önem gösteriyoruz diyen Başkan Gül, “Mahallelerimize yaptığımız tüm mahalle kurslarımızın alt katında 4-6 yaş çocuklarımızın dini eğitim almaları için özel alanlar oluşturduk. Buralarda yavrularımız aldığı manevi, milli bilgilerle, ilimlerle geleceğe daha iyi hazırlanacaklar. Geleceğimiz buralarda en güzel şekilde eğitimini alan bu çocuklarımız sayesinde daha güzel noktalara geleceğimize inanıyorum” dedi.

Son Güncelleme: 08.08.2018 15:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
@hazerfen 2018-08-08 18:04:45

Öncelikle yerinde bir proje Tebrikler.
Ancak yapılan bu eserleri sadece kuran kursu hizmeti veren yerler olarak degerlendirmek yanlış olur.

Yapılacak bir protokolle tabi milli eğitim bakanlığı ile bu yerleri aynı zamanda kuran eğitimi verilen okul öncesi Anaokulları olarak da kullanılabilir.

banner165