15 ülkeden 63 yabancı öğrencimiz var

Hitit Üniversitesi’nde yabancı öğrenci sayısının 63’e ulaştığı bildirildi.

20 Ekim 2013 Pazar 14:21
 15 ülkeden 63 yabancı öğrencimiz var


Hitit Üniversitesi’nde yabancı öğrenci sayısının 63’e ulaştığı bildirildi.

Hitit’ten yapılan açıklamaya göre, üniversitenin son yıllarda yoğunlaştırdığı uluslararası arenadaki aktif çalışma ve gayretleri sonucunda 4 kıtada 25 ülkede yer alan 68 üniversite ile değişim, eğitim ve araştırma işbirliği anlaşmaları imzalandı.

Dünya ölçeğinde rekabet gücüne sahip, evrensel bir eğitim kurumu olabilmek için yapılan bu çalışmalar kapsamında henüz çok yeni bir program olmasına rağmen 13 üniversite ile Mevlana Değişim Programı ve 18 üniversite ile Erasmus Değişim Programı anlaşması; 37 üniversite ile de ikili protokol imzalandı.

İkili işbirliği protokolü imzalanan üniversiteler ile Erasmus ve Mevlana anlaşmalarının bulunduğu üniversiteler arasına her geçen gün yenilerini hızla ekleniyor. Hitit Üniversitesi ‘Dünya Üniversitesi’ hedefine emin adımlarla ilerliyor.

Diğer yandan üniversite 2013–2014 Eğitim–Öğretim Yılından itibaren yabancı uyruklu öğrenci kabulüne başladı. Kısa bir süre öncesinde üniversite senatosunca kabul edilen Yabancı Uyruklu Öğrencilerin Başvuru ve Kayıt Kabul Yönergesi kapsamında üniversiteye yapılan çok sayıda başvuru değerlendirilerek, öğrenciler eğitimlerine başladı.

Tüm bu çalışmalar sonucunda Afganistan, Almanya, Arnavutluk, Azerbaycan, Fransa, Gürcistan, İran, İspanya, Kazakistan, Kenya, Kırgızistan, Mısır, Rusya, Tacikistan ve Türkmenistan’dan olmak üzere, 3 kıtadan, 15 farklı ülkeden 63 yabancı uyruklu öğrenci üniversitede eğitim-öğretime başladı.




Son Güncelleme: 20.10.2013 14:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.