2 programa öğrenciye YÖK onayı

Hitit Üniversitesi bünyesinde 2 yeni programa daha öğrenci alımına YÖK'ten onay çıktı.

01 Temmuz 2020 Çarşamba 17:41
2 programa öğrenciye YÖK onayı

Hitit Üniversitesi (HİTÜ) bünyesinde, 2 yeni programa daha 2020-2021 eğitim-öğretim döneminde öğrenci alımı yapılacağı bildirildi.

Üniversite Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çevre Sağlığı ile Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon programlarına öğrenci alımı yapılması yönündeki teklifi, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından kabul edildi.

Böylelikle 2020-2021 eğitim-öğretim döneminde, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çevre Sağlığı Programına 40, Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon Programına 30 öğrenci alımı yapılması planlanıyor.

Yapılan açıklamada ise her iki bölümle ilgili şu bilgiler paylaşıldı;

“Doğal ve insan kaynaklı çeşitli çevre sorunlarının ortaya çıkışı, yarattığı etkiler, bu sorunlara getirebilecek çözüm yolları ile ilgili her konuda detaylı olarak eğitimin verileceği Çevre Sağlığı Bölümü ile öğrencilere çalışma hayatlarında ışık tutması amacıyla ulusal ve uluslararası çevre konuları ile ilgili mevzuat karşılaştırılmalı olarak verilmesi planlanıyor.

Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon Bölümü’nde ise bireylerin yaşadıkları toplumda sağlıklı, kaliteli ve mümkün olan en uzun süre başkalarına bağımlı olmadan yaşayabilmelerini sağlamanın sosyal devlet anlayışının bir gereği olduğu dikkate alınarak, engelli bireylerin özür türüne ve derecesine göre günlük yaşamlarında çeşitli oranlarda karşılaştıkları güçlükleri aşmaya yönelik alanıyla ilgili kavram ve ilkeleri özümsemiş, mesleğinin profesyonel gereklerini yerine getirebilen, engelli bireylerin temel özelliklerini, bakım ve gereksinimlerini bilen, tedavi, destek ve rehabilitasyon hizmetleri sunabilen, hoşgörülü ve sabırlı kişilik özelliklerine sahip donanımlı meslek elemanların yetiştirilmesi hedefleniyor.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165