27 yıldır konuşulan fakülte

Çorum'da yıllarca konuşulan ama bir türlü yapılmayan işler var...

01 Ağustos 2019 Perşembe 13:00
27 yıldır konuşulan fakülte

MUSTAFA DEMİRER

Çorum’un bir türlü sonuçlandırılamayan yatırımları, planları var. Bunlardan biri de 1992 yılında kuruluş kanunu çıkan Veterinerlik Fakültesi.  Söz konusu fakülte için halen somut bir adım atılamaması dikkat çekici.

Hatırlanacağı üzere, Hitit Üniversitesi bünyesinde Veterinerlik Fakültesi kurulması en son geçtiğimiz yıl ciddi bir şekilde gündeme geldi.

CEYLAN’DAN DESTEK SÖZÜ

AK Parti Çorum Milletvekili MKYK Üyesi ve TBMM Tarım ve Köy İşleri Komisyonu Üyesi Ahmet Sami Ceylan, 2018 yılı Nisan ayında Alaca Avni Çelik Meslek Yüksek Okulu Veteriner Bölümü’nde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Veterinerlik Fakültesi’nin açılması için gereken tüm desteği sağlayacağını belirterek, bu fakültenin hayvancılık sektörüne çağ atlatacağını ifade etmişti.

Yine sivil toplum kuruluşları yakın zamanda yaptıkları ortak açıklamada, Veterinerlik Fakültesi’nin açılmasının Çorum için önemine işaret etmişlerdi.

ALT YAPI HAZIR

Hitit Üniversitesi yönetimi tarım ve hayvancılığın gelişmiş olduğu Alaca’da Veteriner programı açtı. Halen aralarında doçent ve doktor öğretim üyelerinin de bulunduğu 10’a yakın akademisyen ön lisans programı olan Veteriner Bölümü’nde öğrencilerine eğitim vermeye devam ediyor.

5 yıllık eğitim süresi olan Veterinerlik Fakültesi’nin açılması için gerekli olan alt yapı Alaca MYO Veteriner programının devreye alınması ve 10’a yakın öğretim elemanı ile tesis edilmiş oldu. Ankara Yolu Erol Olçok Eğitim Araştırma Hastanesi karşısındaki 500 dönümlük Güney Kampüsü master planında fakültenin yeri de işaretlendi.

Veterinerlik Fakültesi’nin açılması için tam kadro öğretim elemanı ile fiziki alt yapı sağlanana kadar öğrencilere temel eğitimleri hem Alaca MYO’da görev yapan 10’a yakın öğretim elemanı, hem de Tıp Fakültesi’nin desteği alınarak sağlanabilecek.

ÇORUM ZİRVEYE ÇIKABİLİR

Çorum, tarım ve hayvancılıkta gelişmiş bir bölge. Gerek modern hayvan pazarı gerek mezbahanesi ve gerekse kuruluş kararı çıkan hayvancılık organize sanayi bölgeleri ile bu sektörde zirveye çıkması mümkün.

Tüm bunlardan ötürü kentte 27 yıldır konuşulan ancak somut bir gelişme kaydedilemeyen Veterinerlik Fakültesi’ne neden ihtiyacımız olduğu sorusu yanıtını buluyor. Hitit Üniversitesi yönetimi eğitim-öğretim yönüyle büyük ölçüde alt yapıyı hazırlamış. Fakültenin tek ve en önemli eksiği hayvan hastanesi kurulması. Bunun için de haliyle kaynak gerekiyor. AB hibeleri, OKA veya TKDK alternatif olarak değerlendirilebilir. İktidarın yerel temsilcileri Ankara’dan ödenek temin edebilir.

SİYASETEN ÇABA GEREKİYOR

Ama işte bunları kuvveden fiiliyata dökecek siyasi kararlılık ve çabaya ihtiyacımız var. Siyasi arenadaki enerji kısır çekişmeler yerine memlekete faydalı işlerde kullanılırsa neden olmasın?

Son Güncelleme: 07.08.2019 16:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
okuryazar 2019-08-01 16:29:39

allasen hukuk fakültesini getirecez dediler o iş ne oldu?

Avatar
Selim 2019-08-03 15:23:00

Memlekette onlarca veteriner fakültesi var . Bunlar yerel siyaset talebi ile olmamalı. Hitit üniversitesinde bazı fakültelere tercih bile olmadığından eğitim yok. Siyasetçi baskısı ile yapılan yatırımların verimliliği tartışmalı olur

Avatar
Mustafa 2019-08-06 14:05:01

Hukuk eksikti..onu da getirin tam olsun.

Avatar
çorumlu 2019-08-26 16:32:16

1992 de türkiyede toplasan bir elin parmağını geçmeyecek sayıda veteriner fakültesi vardı şimdi ise 40 a yakın. atı alan üsküdarı geçmiş. zaman kaybedilmiş ancak ne olursa olsun çoruma hayvan hastanesinin ve veteriner fakültesinin açılması gerekir.