3 ziyaret 3 talep

HİTÜ Rektörü Alkan, üç ayrı ziyarette Çorum'u ilgilendiren talepleri iletti

31 Ocak 2019 Perşembe 13:33
3 ziyaret 3 talep

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Sağlık Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Emine Alp Meşe ve Maarif Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Çorum eski Milletvekili Doç. Dr. Cahit Bağcı’yı ziyaret etti.

'DESTEK SÜRECEK' MESAJI

Rektör Alkan, Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Elmas’ı ziyaretinde, üniversitenin kalite güvence ve akreditasyon süreçlerine verdiği desteğe teşekkür etti.

Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Elmas ise Hitit Üniversitesi’ne desteğinin süreceği mesajını verdi.

TIP FAKÜLTESİ İÇİN GİRİŞİM

Rektör Alkan, daha sonra Sağlık Bakan Yardımcılarından Prof. Dr. Emine Alp Meşe ile bir araya gelerek, üniversitenin birimlerinde sürdürülen Sağlık Bilimleri Eğitimi ve Sağlık Bakanlığı ile birlikte gerçekleştirilen ortak kullanım (afiliasyon) konularını görüştü. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam’ın da katıldığı ziyarette,Tıp Fakültesi öğrencilerinin eğitiminin yanı sıra, Tıpta Uzmanlık Eğitimi kapsamında Tıp Fakültesi’nin mevcut nitelikli akademik kadrosunun devamı ve daha da arttırılabilmesi için yapılması gerekenlerle ilgili Meşe’ye bilgi verildi.

Ayrıca Prof. Dr. Emine Alp Meşe, üniversite tarafından 8 Mart Kadınlar Günü münasebetiyle düzenlenecek bir etkinliğe davet edildi.

MAARİF VAKFI İLE İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ

Rektör Alkan son olarak Türkiye Maarif Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Doç. Dr. Cahit Bağcı’yı ziyaret etti. Görüşmede yükseköğretim alanında diğer ülkeler ile Maarif Vakfı iş birliğinde gerçekleştirilebilecek çalışmalar ele alınarak önümüzdeki günlerde üniversite ile Türkiye Maarif Vakfı arasında yapılacak iş birliği protokolü taslağı müzakere edildi.

Ziyarette konuşan Alkan, şöyle dedi;  “Ülkemiz, Türk Cumhuriyetlerindeki ülkeler ile Kuzey Afrika ve Balkan coğrafyası başta olmak üzere gönül coğrafyası dediğimiz oldukça geniş bir alana yayılmış bir coğrafyada bulunan çok sayıdaki öğrenciyi çekme potansiyeline sahiptir. Türkiye’nin her geçen gün artan büyük potansiyeli, Dünyadaki stratejik gücü ve önemi, ülkemizi bu coğrafyadaki öğrenciler için her geçen gün daha cazip hale getirmektedir. Bu anlamda bizler Hitit Üniversitesi olarak çok ciddi adımlar attık. Ancak çoğunlukla yöneticilerin inisiyatifleriyle, kendi gayretleriyle yürütülen bu tür faaliyetlerin, artık bundan sonrasında Türkiye Maarif Vakfı’nın destekleriyle, katkılarıyla, daha profesyonel biçimde yapılacağına kalpten inanıyorum. Üniversitemizin bundan sonraki Uluslararası Eğitim faaliyetleri kapsamında gerçekleştirilecek olan uluslararası ilişkiler süreçlerimizde, değerli hemşehrimiz Doç. Dr. Cahit Bağcı’nın şimdiye kadar ihtiyaç duyduğumuz ve her zaman verdiği desteklerinin süreceğine kalpten inanıyorum. Kendisini üstlendiği bu onurlu ve önemli görevden dolayı bir kez daha tebrik ediyor, başarılar diliyorum” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Maarif Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Doç. Dr. Cahit Bağcı da, Rektör Prof. Dr. Alkan’a teşekkür ederek, geçmişte olduğu gibi el ele vererek Çorum’un ve üniversitenin gelişimine katkı sağlamak için elinden gelen çabayı sarf edeceğini ifade etti. Bağcı, görüşmede Türkiye Maarif Vakfı’nın çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Son Güncelleme: 31.01.2019 13:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.