3+1 protokolü

Hitit Üniversitesi ile reel sektör çatı kuruluşları 3+1 İşyeri Uygulaması Eğitim Modeli için protokol imzaladı.

24 Ekim 2018 Çarşamba 23:54
3+1 protokolü

Hitit Üniversitesi Teknik ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokullarında geçilen 3+1 İşyeri Uygulaması Eğitim Modeli’nin işyeri uygulaması ayağının gerçekleştirilmesine yönelik olarak üniversite ile Çorum’da bulunan reel sektör çatı kuruluşları olan sanayi ve işadamları dernekleri MÜSİAD, ÇOSİAD, TÜMSİAD ile Çorum Ticaret Borsası ve Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü arasında iş birliği protokolü imzalandı.

Bu protokol sayesinde üniversite-sanayi iş birliğinin gerçek anlamda işlevlik kazanması, üniversitede yürütülen eğitim ve öğretim faaliyetlerinin reel sektörün ihtiyaçları göz önüne alınarak revize edilmesi, reel sektör ile firmaların ortak faaliyetleri gerçekleştirmesi, işyeri uygulaması için öğrenci sektörde 1 dönem (16 Hafta) istihdam edilerek mesleki tecrübelerinin ve istihdam olanaklarının arttırılması hedefleniyor.

Üniversitemiz Senato Salonu’nda gerçekleştirilen protokol imza törenine Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü ve Meslek Yüksekokulları Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Zekeriya Işık, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Sinan Çalışkan, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ali Şahan, MÜSİAD Çorum Şube Başkanı M. Ahmet Köksal, ÇOSİAD Başkanı Hayri Şamlı, TÜMSİAD Çorum Şube Başkanı Abdurrahman Kılıç, Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Naki Özkubat, Çorum Ticaret Borsası Meclis Başkanı Yılmaz Kaya katıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.