49 gence yaz kampı

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Çorum Şubesi Liseler Komisyonu, sene boyunca yapılan aksiyonların...

15 Ağustos 2014 Cuma 09:58
 49 gence yaz kampı


Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Çorum Şubesi Liseler Komisyonu, sene boyunca yapılan aksiyonların, eğitimlerin, çeşitli kültürel ve sportif faaliyetlerin düzenlenmesinde görev alan Lise Başkanlarını ve Liseler Komisyon üyesi 49 genci, bu yaz tatilinde de Çadır Kamplarında götürdü.


AGD Lise Çadır Kampları 8 -11 Ağustos 2014 tarihlerinde Samsun Vezirköprü ilçesi Vezirsuyu Tabiat Parkı’nda gerçekleştirildi. AGD Çorum Şubesi Liseler Komisyonu Başkanı Ramazan Yiğitoğlu yaptığı açıklamada, “Gençlerimizin yaz aylarında hem dinlenmeleri hem de bir sonraki sene için donanım kazanmalarını amaçlıyoruz." dedi.


Yiğitoğlu, “AGD Genel Merkezi Lise Çadır Kamplarını bu sene 9 Bölgede 8 Ağustos - 8 Eylül tarihlerinde gerçekleştiriliyor. Çadır kamplarına bu sene Türkiye genelinde 3 bin öğrencinin katılımı hedefleniyor. Biz Çorum Şubesi olarak Liseler Komisyonuna mensup 49 gencimizle verimli bir kamp programı gerçekleştirdik. Çadır Kamplarımız kentlerin gürültülü atmosferinden uzak mekânlarda, deniz kenarları, yaylalar, göl kenarları olmak üzere yeşille ve maviyle iç içe ortamlarda gerçekleştirilmektedir. Bu mekânlarda gençlerimize doğa koşullarında yaşama alışkanlığının yanı sıra tabiatı sevme ve koruma duygusu da kazandırmayı amaçlıyoruz" şeklinde konuştu.


Çadır kamplarında eğitim, doğa yürüyüşleri, yüzme, oyunlar, hediyeleşme ve kampı daha eğlenceli hale getirecek etkinliler gerçekleştirdiklerini belirten Yiğitoğlu, “Liseli kardeşlerimizin hayatları boyunca unutulmayacak bir anıları olacak. Kampımız hayatlarında iz bırakacak.” dedi.


AGD gençleri liderliğe hazırlanıyor


Yiğitoğlu, kampların esas amacını ise şöyle açıkladı: "Çadır kampların gerçekleştirmemizdeki gayemiz ve hedeflerimiz; değerlerimizi yaşatmak, liderliğe hazırlamak,  planlı ve programlı olarak birlikte yaşama alışkanlığını geliştirmek, fikri, bedeni ve ruhsal gelişimlerine katkıda bulunmak, sorumluluk duygularını geliştirmek, kendine güven duygusunu geliştirmek, bilgi ve becerilerini geliştirmek, arkadaşlık ve dostluk bağları kurmalarına ve bu bağları geliştirmelerine imkan vermek, tabiatı sevme ve koruma alışkanlığı kazanmalarını sağlamak, açık havada yaşama alışkanlığı kazanmasını sağlamaktır.”


AGD'nin varlık sebebine de değinen Yiğitoğlu, “İyiyi kötüden, doğruyu yanlıştan, faydalıyı zararlıdan ve adaleti zulümden ayırt edebilen; can taşıyan bütün varlıklara karşı merhamet hissiyle, eşyaya karşı estetik kaygısıyla, çevreye karşı koruma duygusuyla yaklaşabilen; yıldızları, ay'ı, güneşi, dağları, ovaları, denizleri, nehirleri, toplumu, şehirleri, insanı, kitabı künhüne vararak okuyabilen; yaşamın tüm alanlarında bütün söz ve davranışlarında âlemlerin rabbinin hoşnutluğunu arayan bir genç yetiştirmektir.” diye konuştu.


Çadır kampları manifestosu


Anadolu Gençlik Derneği Çorum Şubesi Liseler Komisyonu Başkanı Ramazan Yiğitoğlu, Çadır Kampları ile ilgili de on maddelik manifestoyu şöyle sıraladı;


Selam vermek insanı eksiltmez çoğaltır.

Cevapsız aramalara geri dönmek selam almak gibidir.

Çay ikram edip bir simidi paylaşmak gencin kalbine giden en kestirme yoldur.

Delikanlılık toplu taşıma araçlarında en uzun mesafede dahi yaşlılara ve bayanlara yer vermektir.

Kardeşimizle paylaştığımız bir oda dahi olsa tıklayıp müsaade alınmadan kapı açılmaz.

Başkasının bilgisayarı, cep telefonu, özel eşyası, dolabı vesaire karıştırılmaz.

Çiçek dalında güzeldir. Karıncaya merhamet etmeyenin insana da merhameti olmaz.

Yere tükürülmez, sümkürülmez, çöp atılmaz.

Ağızdan çıkanlar kalpte bulunanlardır. İyi kalpten kötü söz dökülmez.

Namazı ikame etmek iki namaz arasını güzelleştirmektir.”


Son Güncelleme: 15.08.2014 10:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.