5 talep ve daha fazlası Bakan'da

22 Mart 2022 Salı 22:26
5 talep ve daha fazlası Bakan'da

AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Mahmut Özer'i ziyaret ederek Çorum'un eğitime dair bazı sorun ve taleplerini iletti.

Kavuncu’nun yaptığı açıklamaya göre; Milli Eğitim Bakanı Özer ile yapılan görüşmede, Çorum merkez ve ilçelerinde bulunan okulların onarımları, depreme karşı güçlendirilmesi ve yeni eğitim kurumların inşası başta olmak üzere eğitim/öğretimle ilgili talep ve ihtiyaçları iletildi.

Ziyarette Çorum’un eğitimini ilgilendiren ana konu başlıkları şöyle:

1-Yatırım Programında yer alan 12 Derslikli Merkez Özel Eğitim Okulu Projesi bedelinin revize edilerek ihale izninin verilmesi.

2- İskilip Spor Salonu Projesi bedelinin revize edilerek ihale izninin verilmesi.

3- Şehit Osman Aslan Kız AİHL’nin yarım kalan pansiyon inşaatının tamamlanması için ödenek gönderilmesi.

4- Türkiyem İHO’nun taşınacağı, daha önce ilahiyat fakültesi olarak kullanılan okulun tadilatı için bakım onarım ödeneğinin gönderilmesi.

5- Çorum merkez ve ilçelerde bulunan okulların onarımları, depreme karşı güçlendirilmesi ve yeni eğitim kurumların inşası.

Kavuncu, Bakan Özer’in, Çorum’un eğitim taleplerine olumlu cevap vererek ve en kısa süre içerisinde ihalelerin yapılacağını, gerekli ödeneklerin kente gönderileceğini ifade etti.
Kavuncu, açıklamasının davemında,“Milli Eğitim Bakanımız Sn. Prof. Dr. Mahmut Özer'i ziyaretimizde; Ülkemizin kalifiye ara eleman ihtiyacını karşılayacak, Bakanlığımızın, Mesleki ve Teknik Eğitim konusundaki başarılı çalışmaları, Bakanlığımızca İlimiz genelinde yapılan ve yapılması planlanan yatırımları istişare ederek, geleceğimizi, kendilerine emanet edeceğimiz, "gerçek beka meselemiz gençlerimiz “in eğitimi konularında istişare ve değerlendirmelerde bulunduk.

Müreffeh, adil, huzurlu, yaşanabilir bir dünyanın teminatı olacak olan çocuklarımızın iyi yetiştirilmesi, nitelikli ve donanımlı hale getirilmesi ve ilimizde eğitim kalitesinin artırılması için yapılabilecek çalışmaları görüştük. Ayrıca, Çorum merkez ve ilçelerimizde bulunan okullarımızın; onarımları, depreme karşı güçlendirilmesi ve yeni eğitim kurumlarımızın inşası başta olmak üzere eğitim/öğretimle ilgili ilimizin taleplerini ve ihtiyaçlarını Sn. Bakanımıza ilettik. “Sayın Bakanımıza hemşehrilerimiz ve eğitim camiamız adına teşekkür ediyorum.”ifadelerine yer verdi.

Son Güncelleme: 23.03.2022 15:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İskilipden 2022-03-23 00:39:15

Sayın vekilim:
- İSKİLİPİN Meslek Yüksek Okuluna ihtiyacı mevcuttur. Güzel bir kampüs ve sosyal donatıları ile yurt aynı kampüste bulunmalıdır.
- Başkan bey Spor salonu ve kültür merkezi için mekan tayin etmişti ancak ıcraat ne alemde.
‐ Tosya Iskilip yolu müjdelerini bemlişbekliyoruz drus

Avatar
kenan 2022-03-23 05:48:18

İSKİLİP e gençlik merkezi yapılacaktı ne oldu?
Tavukçu hocanın talebe yurdu yıkıldı yarısı yapılacaktı hareket yok.
sayın vekil esnaflık yaptığı ilçeye hareketlendirme konusunda ne atıyorlar yapıyor neler yaptı şimdiye kadar.
Seçimde adaymızaday olursa Reis faktörü ayrı
bireysel kazanabilirse vs vs.
SEÇİM YAPLAŞIYOR YAPMASAKTA AÇIKLAMAMI İZLEDİĞİ YDL
TOSYA YOLU İÇİN BİR HAREKET YOKMU
MYO. önünden geçerken insanların düşündüğü duyguları anlayabiliyormudur?

Avatar
vatandaş 2022-03-23 07:42:18

çalışmaya başlamışlar. Ancak kaç yıllardır ne yapmaya öncülük edildi insan içinden bu soruyu soruyor heleki görev yaptığı İskilip'e ne gibi bir hizmeti oldu?
Kale restarasyonu duruyor
Tosya Yolu hiç bir hareket yok ve ilçe nufusu git gide eriyor. Esnaf sayısı bayağı azaldı fırsatını bulan iş imkansızlığı nedeni ile ilçeden ayrılıyor.
Dini Bayramlardaki ilçe nufus hareketliliğini bir gözönüne getirmek gerekir sanki 80bin nufuslu bir ilçe görünümünde ama böyle giderke nahiye bucak vasfında bir ilçeye dönecek
%80 ÜSTÜ İKTİDARA OY VEREN BİR İLÇEYE YAKIŞMIYOR YAKIŞMIYOR
İLÇENİN HAREKETLENMESİ İÇİN YOL- OKUL GEREKLİDİR

Avatar
Ahmet Surer 2022-03-23 08:26:32

Şaka olmalı, diğer iller milyon liralık yatırım alıyorken (bakınız zonguldak, düzce) biz İskilip Spor Salonu diyoruz ve bu iş zaten gençlik sporun. Bu şaka olmalı.

Avatar
Öz İskilip li 2022-03-23 13:39:30

MYO yarım, Tımarlı sulama yarım, Derekarkın sulama yarım, Kale ve Redif kışlası yarım, güreş eğitim kampı lafta, Toki lafta, harıl harıl çalışıyormuş, Tosya yolu namus sözündü Gavuncu, İskilip icraat bekliyor lafa karnımız tok bölge vekili.

Avatar
CDR 2022-03-23 09:55:22

Birileri bol bol ziyaretçi ağırlarken birileride Çorum'un sorunlarının çözümü için harıl harıl bakanlıklar arasında mekik dokuyor..

Avatar
1919 2022-03-23 14:56:47

Fotoğraf çektirmekle YATIRIMLAR gelmiyor. İsterseniz HÜKÜMET'in hepsini toplayıp fotoğraf çektirin, sizler 20 senedir ÇORUM ve ÇORUMLULARA yalan söylüyorsunuz. Çorum HÜKÜMET için ÇANTA da KEKLİK. 20 senedir Çorum ve Çorumluları uyutuyorsunuz. 20 senedir Çorum ve Çorumlular da uyumaya devam ediyor. ANLAYANA.....

Avatar
Anlatılan Paris , gerçekler Çorum 2022-03-27 11:29:29

İl milli eğitim müdürünü görevden Aldıra bilmek yapılan bu ziyarette bakan olumlu cevap verip vekilimizin gönlünü hoş etmiştir. Görevden Alınma ihtimali dahi olmayan Milli eğitim müdürü bu duruma " sen kimsin davşan diyerek gulumsemistir.