67 kurum katıldı, 215 bildiri sunuldu

16 Mayıs 2022 Pazartesi 16:05
67 kurum katıldı, 215 bildiri sunuldu

Hitit Üniversitesi’nin ev sahipliğinde 67 kurumdan 418 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen ve 4 gün süren 8. Hitit Öğrenci Kongresi sona erdi.

Hitit Üniversitesi Meslek Yüksekokulları Ethem Erkoç Konferans Salonu’nda düzenlenen kongrenin açılış programına, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Sabiha Kılıç, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Kongrenin açılış konuşmasında, bu yıl 8.’si düzenlenen Hitit Öğrenci Kongresi’nin, pandemi süreci sonrasında ilk açılış oturumunu yüz yüze yaptıklarını, diğer oturumların ise çevrimiçi olarak planlandığını dile getiren Prof. Dr. Kılıç, “Kongremize ülkemizin farklı üniversitelerinden çok sayıda bildiri gönderildi. Kongremize katılım gösteren tüm hocalarımıza ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum.” ifadesini kullandı.

ÖĞRENCİLERİ CESARETLENDİREN KONGRE

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam da bu yılki kongre programı için yoğun ve titiz çalışma gerçekleştirildiğini söyledi.
Kongreye, 62’si üniversite olmak üzere 67 kurumdan toplam 418 öğrencinin katıldığını bildiren Prof. Dr. Baykam, “7’si de lise öğrencisi olan 418 katılımcı, sunulmaya değer çok değerli çalışmalarıyla kongremizde yer aldılar.” Dedi.

Günümüzde eğitimde ön lisans, lisans, yüksek lisans ve hatta orta öğretim müfredatlarındaki sadece teorik ve pratik eğitim modüllerinin mesleki ve bilimsel gelişimde bazen yeterli olamadığını belirten Prof. Dr. Baykam, şunları kaydetti:

“Bu süreçte yenilikleri, bilinmeyenleri araştırma kabiliyeti edinmek, çok daha başarılı, mezuniyet sonrasında ne istediğini bilen, hedefi belli olan ve girişimci mezunların yetişmesini sağlamaktadır. İşte bu kongrelerin de bu amaca büyük oranda hizmet ettiğini ve öğrencilerimizi cesaretlendirip araştırmacı kişiliklerini ortaya çıkarmalarını sağladığını, hem kişisel hem mesleki becerilerini öğrencilik döneminde artırdığını görüyoruz. Sonuçta da mezuniyet sonrası süreçlerde çok daha başarılı olduklarını izliyoruz. Üniversitemizin başarılı etkinliklerinden biri olan bu kongrelerin düzenlenmesinde büyük emek sarf eden Prof. Dr. Sabiha Kılıç olmak üzere emeği geçen tüm hocalarımıza teşekkür etmek istiyorum."

215 BİLDİRİ SUNULDU

Açılış konuşmalarının ardından, Prof. Dr. Ebru Gökmeşe’nin başkanlığında açılış oturumuyla devam eden kongre programı kapsamında, çevrimiçi ortamda 8 oturum gerçekleştirildi. 4 gün süren kongrede, sosyal bilimler alanında 86, spor bilimleri alanında 42, sağlık bilimleri alanında 33, mühendislik bilimleri alanında 22, fen bilimleri alanında 21, İslami bilimler alanında 9  ve güzel sanatlar alanında da 2 olmak üzere toplam 215 bildiri sunuldu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hitit MYO Dışardan Hoca 2022-05-16 17:47:40

Sayın idareci hocalarım. İktisat fakültesinde yeterlisayıda öğrenci olmadığı için bir çok profun bile dersi yokken, şu an çok pirim yapan bir hocanın eşine neden 2 yıldır iktisat, girişimcilik vb dışardan ders verdiriliyor. İnanmayan baksın (kaldırılmadan) https://cdn.hitit.edu.tr/tbmyo/files/2083_2109262130260.pdf

Misafir Avatar
İİBF 2022-05-16 22:39:41 @Hitit MYO Dışardan Hoca

iktisadi ve İdari bilimler fakültesinde aktif olarak 2.200 öğrenci bulunmaktadır. Fakültemizde iktisat, girişimcilik gibi dersleri fakültemizin kadrolu öğretim elemanları vermektedir. Paylaştığınız ders programının İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesiyle yakından uzaktan alakası yoktur..

Beğenmedim! (1)
Avatar
Hitit MYO 2022-05-16 19:47:07

Evet İİBFde bir çok hoca varken, hatta myo da asgari dersi zar zor sağlayan hocalar varken, neden dışardan biri gelirki? Sayıştay incelemeli bu durumu.

Avatar
İİBF ye 2022-05-16 23:54:00

Sayın Hocam, yanlış anladınız sanırım, özür dilerim. Tam da bunu söylüyorum. MYO otomotiv bölümünde O linkte de görüldüğü üzere girişimcilik ve bu dönem iktisat dersleri (seçimli) veriliyor. Biz de diyoruz ki, bizim İİBF gibi bir muazzam gücümüz varken, neden dışardan birine ders verilir. Bu arada myoda da o dersleri verecek hocalar olduğunda eminin.

Misafir Avatar
İİBF 2022-05-17 07:36:12 @İİBF ye

evet sanırım yanlış anlaşılma olmuş.. tespitleriniz gayet doğru.. bunun tek bir nedeni vardır onu da işin içinde olanlar gayet iyi bilir..

Beğenmedim! (0)
Avatar
Sayın hocama 2022-05-17 00:10:20

Hocam, burda söylenen iibf değil. teknik myo otomotiv bölümünde iibf fakültesinin uzmanlık alanı olan dersler (nedense) veriliyor. Soruyoruz, neden iibf varken, dışardan siyaset bilimci bir arkadaşımız bu dersleri veriyor. Soyadı benzerlik mi?