7 yılda 27.6 milyon yatırım

Hitit Üniversitesi ilgi İşlem Daire Başkanlığı 7 yılda 27.6 milyon yatırım yaptı.

29 Ocak 2019 Salı 20:44
7 yılda 27.6 milyon yatırım

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Bıyık, Prof. Dr. Nurcan Baykam ve Genel Sekreter Erdal Kanık ile birlikte Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı’nı ziyaret ederek personel ile bir araya geldi.

Ziyarette bilişim hizmetleri kapsamında yapılan çalışmalar ve mevcut durum hakkında bilgiler veren Bilgi İşlem Dairesi Başkanı İsmail Eker,üniversitenin tüm kampüs ve binalarında 200 adet Hitit Wifi erişim noktası oluşturduklarını belirterek, 10 GB kişisel depolama kapasitesi bulunan Hitit Bulut sisteminin de tüm personelin hizmetinde olduğunu söyledi. Üniversite web sayfasının 10 milyona yakın bir ziyaretçi sayısına ulaştığını ve Hitit Mobil uygulamasıyla web sayfasına mobil erişimin de mümkün olduğunu belirten Eker, bu kapsamda 413 birim web sayfasının oluşturulduğunu ifade etti.

Yapmış olduğu bilgilendirmede 2011-2018 yılları arasındaki sunucu istatistiklerine de değinen Eker, 2011 yılında 11 olan sunucu sayısının 108’e, 3.5 TB olan disk kapasitesinin 133 TB’a, 32 olan çekirdek sayısının da 376’ya yükseltildiğinin altını çizdi. Üniversitenin çeşitli alanlarda kullanıma açık 26 adet lisanslı yazılımı bünyesinde barındırdığını belirten Eker, Başkanlık bünyesinde oluşturulan yazılım ekibinin de 33 adet yazılımı üniversiteye kazandırdığını vurgulayarak, bilişim alt yapısının güçlendirilmesindeki katkı ve desteklerinden dolayı Rektör Alkan’a teşekkür etti.

Üniversitenin bilgi işlem ve ağ altyapısını geliştirmeye ve kendini sürekli güncellenmeye devam ettiğini vurgulayan Alkan ise pek çok önemli gelişmenin beraberinde üniversitede internet veri hızında 2011 yılına göre yüzde 500’lük bir artış sağlandığını belirterek, Hitit Üniversitesi olarak en başından bu yana kendi kaynaklarıyla kendi yazılımını yazma ve sistemlerini oluşturma hedefiyle yola çıktılarını vurguladı. Gerçekleştirilen çalışmalar neticesinde önemli başarılar elde edildiğini aktaran Alkan, üniversiteye kazandırılan 33 yerli yazılımın çok değerli olduğunun altını çizerek, üniversitede gerek altyapısı gerekse alanında uzman personeli ile bilişim çalışmalarının profesyonel düzeyde sürdürüldüğünü vurguladı.

2011 yılından bu yana çok yoğun bir mesai harcanarak bilişim sistemleri için önemli yatırımlar yapıldığını belirten Alkan, 7 yıl içerisinde toplam 27.6 milyon TL’lik bir yatırım yapıldığına dikkat çekti. Alkan, zaman mefhumu gözetmeksizin çalışmalarını büyük bir özveri ile sürdüren ve son olarak daha iyiyi ortaya koyma adına gözden geçirilerek yeni bir tasarımla, tamamen kendi personelleri tarafından kodlanmak suretiyle oluşturulan yeni web sayfasındaki gayretlerinden dolayı tüm Bilgi İşlem Dairesi personeline teşekkür etti.

Son Güncelleme: 30.01.2019 00:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Çorumlu 2019-01-30 01:07:22

Eski web sayfasında tüm akademisyenler liste halinde çıkıyordu. Akraba olanlar anlaşılıyordu. Aile şirketi haberlerinden sonra web sitesi yenilendi. Bu özellik ortadan kalktı.

banner165