Acemi kasaplar azalacak

Çorum'da kurban kesim eğitimi verilecek.

06 Ağustos 2018 Pazartesi 13:25
Acemi kasaplar azalacak

Çorum Halk Eğitim Merkezi yaklaşan Kurban Bayramı öncesi örnek bir çalışmayı hayata geçiriyor.
HEM ve ASO Müdürü Fuat Bal’ın verdiği bilgiye göre, Kurban Bayramı’nda yaşanan kazaların azaltılması ve kesimlerin daha sağlıklı ve düzenli yapılabilmesi için HEM, Belediye, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, İl Müftülüğü işbirliğinde “Kurban Kesim Elemanı Kursları” düzenlenmesine dair hazırlanan protokol çerçevesinde kurs açmak için çalışmalar tamamlandı. Bu eğitimlerde İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı, Belediye Veteriner Hekimi, İlçe Müftülüğü ile İl Gıda Tarım Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri görev alacak.
Kurs 13-17 Ağustos 2018 tarihleri arasında öğleden sonraları saat 13:30-16:30 saatleri arasında Halk Eğitimi Merkezinde teorik eğitimler verilecek, uygulamalı eğitimler Gök Bek Mezbahanesinde olacak.

Halk Eğitimi merkezi Müdürü Fuat Bal, yaptığı açıklamada şöyle dedi; “Kursumuzda İş sağlığı ve güvenliği, Kurban Kesmenin İslamiyetteki yeri ve önemi, Kurban Kesim İşleri anlatılacaktır. Müracaatlar 10 Ağustos Cuma günü mesai bitimine kadar Çorum Halk Eğitimi Merkezi ve ASO Müdürlüğüne şahsen yapılacaktır. Kurban bayramında nitelikli kesim elemanı ihtiyacının hayli fazla olacağından hareketle işin uzmanı eğitimcilerin yürüteceği kurs programı ile nitelikli kesim elamanı yetiştirmek, yetişmiş elemanları ise bu alanda geliştirmek istiyoruz. Kurslar Kurban Bayramı’nda ibadet amacıyla kurban kesmek isteyen vatandaşların dini hükümlere, sağlık şartlarına ve çevre temizliğine uygun şekilde kesim yapmalarını sağlamak için düzenleniyor.
Kurban Kesim Elemanı Yetiştirme Kurs programı içerisinde kursiyerlere Kurban kesmenin önemi ve anlamı, Kurban kesimindeki hijyen kuralları, Kurban kesilecek yerlerin tanzimi, İnsan sağlığı açısından alınması gereken önlemler, Yaralanmalara karşı önlemler, ilkyardım, Yasal olarak kesim yapılması gereken mahaller, Kurban kesim teknikleri (uygulamalı) Kurban yüzme teknikleri (uygulamalı) Etlerin parçalanması teknikleri (uygulamalı) konularını kapsayan bir eğitim verilecektir."

Son Güncelleme: 06.08.2018 15:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.