AGD’den Siyer-i Nebi Yarışması

Anadolu Gençlik Derneği, Türkiye genelinde ‘2. Siyer-i Nebi Yarışması’ düzenleyecek.

25 Ekim 2014 Cumartesi 15:34
 AGD’den Siyer-i Nebi Yarışması


Anadolu Gençlik Derneği, Türkiye genelinde ‘2. Siyer-i Nebi Yarışması’ düzenleyecek. 20 Ekim-20 Kasım 2014 tarihleri arasında başvuruların alınacağı yarışma,20 Aralık’ta saat 11.00’de başlayacak.


Dernek merkezinde, dernek yönetimi ile öğrencilerin katıldığı toplantıda yarışma ile ilgili bilgi veren Anadolu Gençlik Derneği Başkanı Bekir Uyanık, yarışmanın amacının lise öğrencilerinin aidiyet duygularını pekiştirmek, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV)’in hayatı hakkında daha ayrıntılı bilgi edinmelerini sağlamak ve örnek nesil yetiştirmek olduğunu söyledi. Uyanık, “İyiyi ve güzeli kendine şiar edinmiş teşkilatımızın güzeli yaygınlaştırmasında Siyer-i Nebi yarışmasından istifade ederek mesajımızı en doğru ve etkili bir şekilde muhatap kitlemize ulaştırmayı hedefliyoruz.


Sevgili Peygamberimizin hayatının daha iyi öğrenilmesine yapılabilecek küçük bir katkıyı, en büyük bahtiyarlık kabul edenler bulunduğu müddetçe Efendimiz hakkında daha birçok eser, program, yarışmalar vs. düzenlenecek. Bu bağlamda günümüzde gerek uyuşturucu, alkol, sigara, gerek diziler vb. gençlerimizi ahlak ve maneviyatını tahrip etmekte. Bizler milli ve manevi değerlere bağlı bir gençlik yetiştirerek bu ifsadın önüne geçebiliriz. Bunun için bu sene ikincisini düzenlediğimiz Siyer-i Nebi Yarışması yaparak, liseli gençlerin Peygamber Efendimizin hayatını okumasına vesile oluyoruz. Bizler sevgili peygamberimizin (s.a.s) razı olacağı bir gençlik yetiştirmek istiyoruz.” dedi.


Lise öğrencilerinin katılabileceği yarışma sonucunda Türkiye genelinde 1.’ye 6 bin TL, 2.’ye 4 bin TL, 3.’ye 3 bin TL, 4.’ye 2 bin TL, 5.’ye dizüstü bilgisayar, 6.’ya Ipad, 7.’ye cep telefonu 8.’ye fotoğraf makinesi 9. ve 10.’ya ise kitap seti hediye edilecek.


Çorum genelinde ise, 1.’ye dizüstü bilgisayar, 2.’ye tablet, 3.’ye fotoğraf makinesi, 4.’ye kol saati, 5.’ye Necmettin Erbakan Külliyatı, ilk 20’ye giren yarışmacılara ise yurt içi gezilere ücretsiz katılım sağlanacak. Ayrıca merkez ve ilçe birincilerine ayrı ödüller verilecek.


Yarışma başvurmak için lise öğrencisi ve 19 yaş altında olmak yeterli olacak. Yarışmaya başvuru ve ayrıntılı bilgi; www.efendimizinizinde.com adresinden sağlanabilir.




Son Güncelleme: 25.10.2014 15:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.