Ahilik önemli bir yol gösterici

Hitit Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Görevlisi Ali Ilıca, Meslek Yüksek Okulu öğrencilerine ‘Ahilik ve Vakıflar’ konulu konferans verdi.

10 Ekim 2013 Perşembe 15:42
 Ahilik önemli bir yol gösterici


Hitit Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Görevlisi Ali Ilıca, Meslek Yüksek Okulu öğrencilerine ‘Ahilik ve Vakıflar’ konulu konferans verdi.

MYO konferans salonunda dün gerçekleşen konferansı, Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Menderes Suiçmez, Müdür Yardımcıları Öğr. Gör. Nevzat Koçak, Öğr. Gör. Cemal Çevikli, MYO Sekreteri Ragıp Atalay, İktisadi ve İdari Programlar Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Sıdıka Öznur Sakınç, Öğretim Görevlileri ve öğrenciler dinledi.

Konferans, Hitit Üniversitesi MYO Müdürü Prof. Dr. Menderes Suiçmez’in açış konuşması ile başladı. Prof. Dr. Suiçmez konuşmasında, sanatta, ticarette ve ekonomide örnek tavırların ahilik ve vakıflar kurumları sayesinde tarih boyunca sergilendiğini, bu tavırlarının günümüz kuşaklar için önemli birer yol gösterici olduğu üzerinde durdu.

Açış konuşmasının ardından konferans Öğr. Gör. Ali Ilıca’nın sunumu ile devam etti. Ilıca, Türk geleneğinde ahiliğin inanç ve töreyi esas alan, toplumsal kaynaşma ve dayanışmayı amaçlayan, içerisinde yaşadığı topluma karşı bireylerde sorumluluk duygularını pekiştirildiğini söyledi. Vakıfların da millî kültürümüzün ve tarihimizin tapu senetleri olan eski eser ve abidelerin büyük bir kısmını oluşturduğunu ve tarihimizin temel bölümlerinden birini kapsayan sosyal adaletin gerçekleştirilmesinde önemli bir yer tuttuğunu ifade etti.

Konferans, Prof. Dr. Suiçmez’in Öğr. Gör. Alı Ilıca’ya teşekkür belgesi vermesiyle sona erdi.






Son Güncelleme: 10.10.2013 15:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.