Alaca MYO’ya iki yeni bölüm daha

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Hitit Üniversitesi Alaca MYO’da Laborant ve Veteriner Sağlık Programı açılmasına onay verdi.

16 Ekim 2014 Perşembe 15:23
 Alaca MYO’ya iki yeni bölüm daha


Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Hitit Üniversitesi Alaca MYO’da Laborant ve Veteriner Sağlık Programı açılmasına onay verdi.


Alaca Meslek Yüksekokulu bünyesinde ‘Laborant ve Veteriner Sağlık Programı’ açılması tekilfi uygun görüldü.


3 programla eğitim hayatına başlayan Alaca Meslek Yüksekokulu’nda, yeni programlarla toplam bölüm sayısı 12’ye ulaştı.


Laborant ve Veteriner Sağlık Programı


Öncelikli olarak çalışma ortamında sağlık ve iş güvenliğine ilişkin önlemlerini almak. Laboratuvar cihazların bakımlarını düzenli yaptırmak ve en verimli şekilde çalışmalarını sağlamak. Laboratuvar eksiklerini belirlemek ve istekte bulunmak. Hastadan biyolojik materyalleri (kan, idrar, kültür vs.) almak. Hastadan alınan örneklerin uygun şartlarda saklanması ve muhafazasını sağlamak. Materyalleri analize hazırlamak, Materyal analizlerini (biyokimyasal, mikrobiyolojik, patolojik hematolojik vs.) yapmak. Materyal analiz sonuçlarını kontrol etmek, materyal analiz sonuçlarını laboratuvar uzmanına ulaştırmak, mesleki teknolojik gelişmeleri izlemek. İnsan ve hayvan haklarını unutmadan şefkatle hastalara yaklaşmak ve psikolojilerini anlamaya gayret ederek çalışmak. Her türlü arazi ve doğa şartında teknik donanımı kullanmak, pratik testler uygulamak, veterinerlik alanında sürü tedavisi, aşı uygulamaları konusunda hızlı ve verimli çalışmak. Hayvancılıkta verimin artırılmasına yönelik çalışmalar yapmak. Hasta bakımı, ilkyardım ile hekim ve veteriner hekim tarafından önerilmiş tedavi yollarının en etkili ve hızlı biçimde uygulamayı hedeflemektedir.




Son Güncelleme: 16.10.2014 15:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.