Almanya’da hem eğitim hem iş

Pınar Teknoloji Tasarım/Sağlık Koleji öğrencileri Almanya'da hem iş hem de eğitim fırsatı buluyor.

13 Ekim 2022 Perşembe 00:01
Almanya’da hem eğitim hem iş

Pınar Teknoloji Tasarım/Sağlık Koleji Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Türkiye Ulusal Ajansı katkılarıyla Erasmus projesi kapsamında 20 öğrenci ve 4 öğretmen ile Almanya’da staj programının üçüncü bölümünü 5 öğrenci ve 1 öğretmeni ile başarıyla tamamladı. Geriye kalan tek ve son hareketlilik programı Kasım ayında tamamlanacak. Tamamlanacak son programda da öğrencilerin teklif alabileceği belirtilirken, şu an toplam 8 öğrenci Almanya’da çalışma ve üniversitede okuma fırsatı elde etti. Tasarım Teknoloji Koleji’nin Avrupa stajının 3 hareketlilik programında toplam 15 öğrenciden 8’inin Almanya’da iş bulma fırsatı sağlamış olması olmasının çok büyük başarı olduğu açıklandı.

Pınar Teknoloji Tasarım Koleji Yöneticisi Onur Yazgan, yaptığı açıklamada şu bilgileri aktardı:

8 ÖĞRENCİ ALMANYA’DA

“Pınar Koleji’nin öğrencilerine sağladığı tüm Avrupa ülkelerinde geçerli olan Europass Belgesi ( Avrupa'nın farklı ülkelerinde eğitim görme ve çalışma ile ilgili güvenilir akredite edilmiş belge ) sayesinde Hümeysa Dur, İrem Ay ve Pelin Sırça isimli öğrenciler iş teklifi almışlardı. Bu arkadaşların yanı sıra Oğuz Kağan, Yusuf İrtük, Murat Bozkafaoğlu, Baran Sözüdoğru ve Ahmet Emin Duran olmak üzere 8 öğrencimiz staj dönemi sonunda büyük bir başarı elde edip Almanya’da hem okuma hem de çalışma fırsatını yakaladılar. 3 yıl sürecek olan eğitim-öğretim hayatları sonunda öğrencilerimiz haftanın üç günü eğitim, iki günü ise işyerlerinde çalışarak iş ve eğitim hayatlarına adım atacaklar.

Pınar Koleji öğrencilerinden Oğuz, Ahmet ve Baran’ın 12. Sınıfta eğitimleri devam ettiği için okullarından mezun olmalarının ardından yurtdışı süreçleri başlayacak. Murat ve Yusuf mezun oldukları için önceki öğrencilerden Hümeysa, İrem ve Pelin gibi süreçleri başladı.

HEDEFLERİ BÜYÜK

Öğrencilerimizin,  Türkiye Cumhuriyeti Savunma Sanayinde kaderini değiştiren Selçuk Bayraktar Bey gibi olmalarını istiyoruz. Covit aşısını bulan, akademisyen Prof. Dr. Özlem Türeci ve Uğur Şahin gibi olmalarını istiyoruz. Ya da Mercedes SLK ve C Serisi, Peugeot 206, Volkswagen EQS ve Volkswagen Golf GTI şimdi de TOGG arabalarının tasarımcısı Murat Günak gibi olmalarını istiyoruz. Hücrelerin hasar gören DNA'ları nasıl onardığını ve genetik bilgisini koruduğunu haritalandıran araştırmaları sayesinde Kimya Nobel ödülü alan Prof. Dr. Aziz Sancar gibi tüm insanlığa hizmet edip dünyanın hayran kaldığı ülkesini, milletini unutmayan insanlar olmalarını istiyoruz."

ÖĞRENCİLER ADINA KONUŞTU

Öğrenciler adına konuşan Baran Sözüdoğru da, “ Staj esnasında diğer ülkelerden gelen yaşıtlarımızı görüp onlardan daha yetenekli olduğumuzu görmemiz bizi çok mutlu etti.

Pınar Teknoloji Tasarım/Sağlık Koleji’ni açarak bize eğitim imkânı veren başta kurucumuz Murat Yıldırım Bey’e, bizlerin üzerinde emeği olan tüm öğretmenlerimize teşekkür eder ve sonsuz şükranlarımızı sunarız.” dedi.

Son Güncelleme: 13.10.2022 00:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.