Ana sınıfı öğrencileri gezide

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürlüğünce; anasınıfı öğrencilerine gıda...

05 Mart 2015 Perşembe 08:39
Ana sınıfı öğrencileri gezide

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürlüğünce; anasınıfı öğrencilerine gıda işletmeleri gezdirilerek, gıda üretim aşamaları gösterildi.

Ziya Gökalp İlkokulu Anasınıfı öğrencileri, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkilileri rehberliğinde Çorum’da faaliyet gösteren bazı gıda işletmelerini ziyaret ederek, üretim aşamalarını görme imkânı buldu.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü E. Elfaz Ermiş, dengeli ve sağlıklı beslenme, güvenli gıda tüketmenin küçük yaşlarda kazandırılması gereken önemli bir alışkanlık olduğunu vurgulayarak, “Gıdaları çocuklarımıza ulaştırmak, onları yeterli, dengeli ve güvenli beslemek zorundayız. Çocukların bakışı, en saf, en temiz bilgiye dayalı davranış biçimidir. Çocuklarımıza buğdayın nasıl un haline getirildiği, unun nasıl lavaşa dönüştürüldüğü gösterilerek, soframıza gelen nimetlerinde değeri anlatılmaya çalışılmıştır. Bu amaçla çocuklarımızda tasarruf bilinci oluşturarak, üretimin ne kadar meşakkatli ve değerli bir süreç olduğunu göstererek küçük yaşlarda israfın önüne geçme amaçlanmıştır." dedi.

Göstermiş oldukları duyarlılıktan dolayı başta öğretmen, veliler ve işletme sahipleri olmak üzere, gıda işletmelerini ziyaret eden çocuklara teşekkür eden İl Müdürü Ermiş, işletme ziyareti sonunda çocuklara hediyeler dağıttı.

Son Güncelleme: 28.07.2018 01:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.