Anadolu İHL Akif’i andı

Çorum Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından hazırlanan programla, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy, vefatının...

17 Aralık 2014 Çarşamba 11:30
 Anadolu İHL Akif’i andı


Çorum Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından hazırlanan programla, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy, vefatının 78. yılında okunan hatimlerle anıldı. Asım'ın Nesli olarak yetişen İmam Hatipli gençlerin düzenlediği program, yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Devlet Tiyatro Salonu'nda Türkçe ve Arapça olarak okunan İstiklal Marşı ile başlayan programa Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Özüdoğru, Gençlik ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer, İHL Müdürü Hüseyin Kır, Memur sen İl Başkanı Ahmet Saatçi, Ensar Vakfı Çorum Şube Başkanı Halil İbrahim Aşgın, İYC Başkanı Mehmet Karadağ ve çok sayıda davetli katıldı.


Hafız Furkan Pamuk'un Mehmet Akif Ersoy rolüyle gerçekleştirdiği vaazlarla, Akif'in mesajları aktarılırken, Muhammet Cihat Pekcan ve Fatma Danacı Mehmet Akif'in şiirlerini seslendirdi. Üstad'ın şiirlerinden bestelenen eserlerin de icra edildiği mini konser de geceye ayrı bir renk kattı. Mehmet Akif Ersoy'la ilgili çalışmalarıyla tanınan Mehmet Tatlısu'ya okuduğu şiirin ardından Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük tarafından plaket verildi. Öğrenciler tarafından Mehmet Akif Ersoy için okunan hatimler, okul öğrencilerinden Hafız Hasan Gültekin'in yaptırdığı hatim duası ile dualandı.


www.corumhakimiyet.net



Son Güncelleme: 17.12.2014 15:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165