Antropoloji boş kontenjanlar arasında

Üniversitelerde ek tercihler başlıyor, Hitit Üniversitesi Antropoloji Bölümü boş kontenjanlı bölümler arasında yer aldı.

18 Eylül 2021 Cumartesi 01:14
Antropoloji boş kontenjanlar arasında

ÖSYM ek tercih tarihlerine ilişkin bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, "2021-YKS Ek yerleştirme başvuruları 20-23 Eylül arasında alınacak" ifadelerine yer verildi.

Üniversiteye geçişin ilk aşaması olan YKS'de ter döken adaylar, sonuçların açıklanmasının ardından tercih yapmak için kolları sıvadı.

Adayların sabırsızlıkla beklediği birinci tercih dönemi sona erdi ve sonuçlar açıklandı ancak ek tercihleri bekleyenlerin heyecanı bitmedi.

Ek tercih yaparak, boş kalan kontenjanları değerlendirmek isteyen adaylar, gözünü ÖSYM'ye çevirdi.
YKS tarihinde ilk kez 140 barajını geçenlere ek tercih yapma hakkı verilirken, adayların beklediği açıklama ÖSYM tarafından yapıldı.

EK TERCİHLER BAŞLIYOR

ÖSYM Başkanı Halis Aygün ek tercihlere ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

"Değerli YKS adaylarımız, 2021-YKS Ek Yerleştirme Kılavuzu yayımlanmıştır. Tercihlerinizi 20-23 Eylül 2021 tarihleri arasında https://ais.osym.gov.tr sayfamızdan ve ÖSYM AİS mobil uygulamamızdan yapabilirsiniz."
Üniversitelerde bu sene 13 bin kontenjan boş kalırken, fakülteler arasında Hitit Üniversitesi Antropoloji Bölümü de 20 kontenjanla yerini aldı

 

Son Güncelleme: 18.09.2021 10:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.