Aşgın'a Gönül Belediyeciliği için bir öneri

Emekli Eğitim Yöneticisi Rüştü Çağdaş, Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın’a bir öneride bulundu.

16 Nisan 2019 Salı 14:44
Aşgın'a Gönül Belediyeciliği için bir öneri

Emekli Eğitim Yöneticisi Rüştü Çağdaş, Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın’a bir öneride bulundu.

Çorum’da gönül belediyeciliğine örnek sayılabilecek bir uygulamanın hayata geçirilmesi teklifinde bulunan Çağdaş, kentte öğrenciler için öğle yemeği çadırı kurulmasını istedi.

İşte Belediye Başkanımıza açık mektup başlıklı o çağrı:

“Sayın Başkanım Öncelikle Hemşehrilerimizin Şahsınıza Seçimle Tevdi Ettiği Yeni görevinizden dolayı sizi tebrik eder ve başarılar dilerim.

Göreve başladığınız ilk günde iş yerine özel aracınızla gelip mesainin Belediye binasında başladığını söyleyerek ezber bozan bu tutumunuzun kamuoyunda büyük takdir topladığı bir gerçek ve başta belediye çalışanları olmak üzere bütün kamu kurumu idarecilerine de örnek olacak bir davranış. Bundan dolayı da ayrıca sizi kutluyorum. Sayın Başkanım; bir gazeteci kardeşimle aşağıda belirteceğim düşüncemi paylaştığımda bunu yazmam gerektiğini ve çok hayırlı bir işe vesile olabileceğimizi söyledi.

Malumunuz gerek yut içi gerekse yurt dışından olmak üzere 20 bine yakın üniversite öğrencisine ev sahipliği yapan güzel şehrimizin sosyal, ekonomik, kültürel konumuna katkı sağlayan geleceğimizin teminatı gençlerimizin (Öğrenci sayısı konusunda kesin rakamı Üniversitemizde görev yapan bir Akademisyen olarak siz daha iyi bilirsiniz ki bunların belki yüzde sekseni-doksanı Çorum dışından misafirimizdir) büyük bir kısmı KYK ya da sivil toplum kuruluşlarının yurtların da kalmaktadır.

Yine malumunuz üzere bu gençlerimize hafta sonu kaldıkları yurtlarda öğle yemeği verilmiyor.

Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifadelerinde anlam bulan gönüllere girmek ve yaşanılan Tüm beldelerde gönül belediyeciliğini hakim kılmak adına Belki de Türkiye’de bir ilke imza atmak şahsınızla birlikte İlimize nasip olacak İnşaallah. Bu Gençlerimize öğretim yılı boyunca hafta sonlarında ücretsiz öğle yemeği vermemiz düşünülmez mi. ? Öyle ümit ediyorum ki ilimizin kadirşinas halkı ve yerel dinamikleri, STK’lar bu konuda maddi destek olacaklardır. Böylece Şehrimizi tercih eden gençlerimizin ve ailelerinin hem hayır dualarını almış olursunuz hem de aileleri ile birlikte on binlerce insanın Çorum’un kültür ve tanıtım elçisi olmasını sağlamış oluruz. Merkezi bir yerde iftar çadırı benzeri bir öğrenci öğle yemeği çadırı kurulması ve bu çadıra da uzun yıllar şehrimize hizmet eden mütevazı kişiliği ile tam bir gönül adamı olan REKTÖR PROF.DOKTOR SAYIN REHA METİN ALKAN Hocamızın isminin verilmesi sizce de güzel olmaz mı.? Ne dersiniz. ‘Marifet İltifata tabiidir.” değil mi Sayın Başkanım. Yeri gelmişken Çorum semalarında hoş seda bırakacak olan Rektör Hocamıza da buradan yaptığı hizmetler den dolayı teşekkür eder, bundan sonraki hayatında sağlık ve mutluluklar dilerim.

Son Güncelleme: 16.04.2019 18:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
VATANDAŞ 2019-04-16 14:54:57

Düşünce güzel. Yazıyı kaleme alanın eline sağlık. Bu çadırın kurulmasının belediyeyi ekonomik olarak etkileyeceğini sanmıyorum. Ayrıca şehrimizdeki işadamları da destek olacaktır. Benimde başkana bir önerim olacak. Belediye'de çalışmadığı halde maaş alan veya alanların maaşlarını keserse de bu iş olur.

Avatar
mk 2019-04-16 15:41:10

Çorum belediyesini soyup Ankara İstanbul'a yatırım yapanlar elini kolunu sallıyarak geziyorlar son operasyon yeni hastanenin karşısındaki otel arsasını kim aldı belediyedekiler hala koltuklarında oturuyor değişen hiç bir şey yok Başkan hırsızlığa el atarsa 1 katrilyonu belediyeye kazandırabilir Ankara'da para dilenene kadar çalınan yetim malının peşine düş bu hırsızlığın üzerini kapatan medyanın üzerine Allah'ın laneti olsun kamu malı çalanların akibeti çabuk olsun bu gidiş sonları olacaktır

Avatar
Abdurrahman Saygılı 2019-04-16 16:38:39

Valla Sayın Başkana bir öneride de ben bulunuyum.Tüm Çorum şuan da ağzınızdan çıkacak dört kelimeyi bekliyor.O da Çorum Belediyesinde Değişim Rüzgarı.Mevcut kadro dağılmadıktan sonra emin olun Size ve yeni gelen değerli yardımcılarınıza da zarar verecektir.Eski yardımcı ve müdürler derhal değişmelidir.Saygılarımla.

Avatar
Sorumlu. 2019-04-16 15:24:35

Öneri güzel uygulanabilir. Sosyal belediyeciliğe katkı sağlar. Diğer belediyelere örnek olabilir.

Avatar
Mahir odabaşı 2019-04-16 15:41:34

Her görüş önem arz eder. Emektar bir eğitimci olan Rüştü Çağdaş beye teşekkür ediyorum. İki kişiye yapılan masraf boşa gitmez. Biri yaşlılar diğeri gençler. . Insallah kabul görür. Ve hatta iyi bir guven ve tanıtımla Çorum halkı da katkı sunar... bu noktada ben yılar önce çay ocaklarında öğrenciler için "Simit çay " önermiştim. Hepimiz o yollardan geçtik çay parasını ödeme imkanı olmadığı için kuytu tarafa oturur garson çay getirmesin diye düşünürdük ... değerli bld bsk H.İbrahim Aşğın beyin dikkate alacağını düşünüyor başarılar diliyorum...

Avatar
haris 2019-04-17 01:37:18

Binlerce üniversite öğrencisi işsiz ve bir o kadar da yenileri eklenecek işsizliğe de çözümünüz var mı hocam ? Biz şehrimize istihdam projeleri istiyoruz fabrika atölye yada tarım projeleri fark etmez yeter ki işsizliği durdursunlar

banner165