Aynı sınıf 2 rektör çıkardı

Çorum Lisesi'nin başarılı sınıfı iki rektör çıkardı, arkadaşlarını gururlandı.

09 Nisan 2022 Cumartesi 01:21
Aynı sınıf 2 rektör çıkardı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Bülent Ecevit Üniversitesi'ne Rektör olarak atanan hemşehrimiz Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer ile Hitit Üniversitesi’nde iki dönem rektörlük yapan İTÜ Geomatik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi hemşehrimiz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, aynı liseden sınıf arkadaşı.

Çorum Lisesi’nin 1986 yılı mezunu olan Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer ve Prof. Dr. Reha Metin Alkan, aynı sınıfta eğitim alarak okulu tamamlamış. O dönemde birlikte sınıf arkadaşı olan ve işadamı, hekim, bürokrat, hukukçu,  akademisyen, özel sektör ve kamu yöneticisi çıkaran başarılı sınıfın öğrencileri arasında; Hasan Zahir Et Lokantası Sahibi Ömer Karslıoğlu, TSO Genel Sekreteri Murat Zeybel, Dr. Bülent Özgıdık, Arçelik üst düzey yöneticisi Fatih Özkadı, Diş Hekimi Taner Elbir, Eczacı Mine Başaranhıncal, Kalp Cerrahi Halil İbrahim Uçar, Diş Hekimi Cafer Doğan, Av. Yaşar Okumuş, Av. Tugay Afat, Doç. Dr. Yılmaz Can, Dr, Fatih Sarhuş,  Prof. Dr. Fatih Semerciöz, Dr. Öğretim Üyesi Cihat Savsar, Albay İsmail Lak ile Albay İsmail Çatal, Dr. Sevinç Yapmış, Eğitimci Mehtap Şahin, Prof. Dr. Kemal Kara, İşadamları Mustafa Gürsoy ve İbrahim Kuşcu gibi bir çok isim yer alıyor. Hemşehrimiz Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Bülent Ecevit Üniversitesi'ne Rektör olarak atanması  aynı sınıftan iki rektörün çıkması nedeniyle sınıf arkadaşlarını gururlandırdı.

PROF. DR İSMAİL HAKKI ÖZÖLÇER ÖZGEÇMİŞİ

1969 yılında Çorum’da doğan Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer ilk, orta ve lise öğrenimini aynı şehirde tamamladı. Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Mühendislik - Mimarlık Fakültesi, İnşaat Mühendisliği Bölümünden 1990 yılında mezun oldu. 1993 yılında Yüksek Lisans ve 1998’de Doktora ünvanlarını KTÜ’den aldı. Akademik kariyerine 1991 yılında KTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümünde Araştırma Görevlisi olarak başladı. 2001 yılında o zamanki adıyla Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, İnşaat Mühendisliği Bölümüne Yardımcı Doçent olarak atandı. Aynı bölümde 2012 yılında Doçent 2017 yılında ise Profesör unvanlarını elde etti.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinde göreve başladığı 2001 yılından bugüne İnşaat Mühendisliği Bölümüne, Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcılığı, Zonguldak Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü görevlerinde bulundu. Ayrıca, Fakülte Kurulu, Bilimsel Araştırma ve Yayın Etiği Kurulu, Fakülte Yönetim Kurulu, Senato ve Üniversite Yönetim Kurulu Üyelikleri de yapan Özölçer 2020 yılından beri Mühendislik Fakültesi Dekanlığı görevini yürütmektedir.

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası’na çeşitli Bilimsel kuruluş ve komisyonlara üye olan Prof. Dr. Özölçer’in başlıca çalışma alanları Kıyı ve Liman Mühendisliği, Kıyı Koruma Yapıları, Kıyı Erozyonu, Su Kaynakları Mühendisliği, Kanalizasyon Yapıları, Yenilenebilir Enerji ve Hidroelektrik Ulusal/uluslararası makale, bildiri ve araştırma projesi bulunmaktadır. 2020 yılında da Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen 1. Su şurası Su Kaynaklarının Geliştirilmesi Komisyon Başkanlığı görevini yürütmüştür.

İngilizce bilen Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer evli ve iki çocuk babasıdır.

REHA METİN ALKAN ÖZGEÇMİŞİ

Prof. Dr. Reha Metin Alkan 1969 yılında Çorum’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini aynı ilde tamamladıktan sonra, 1986 yılında başladığı İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi, Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği Bölümü‘nden 1990 yılında mezun oldu. İTÜ Fen Bilimleri Enstitüsü, Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği programından 1993 yılında yüksek lisans, 1998 yılında ise doktora derecesi alarak lisansüstü eğitimini tamamladı. 2001 yılında yardımcı doçent, 2005 yılında doçent, 2010 yılında ise profesör unvanını aldı. 1991 yılından itibaren İTÜ Geomatik Mühendisliği Bölümü’nde görev yaparken, aynı zamanda İTÜ’de bir süre Rektör Danışmanı olarak çalıştı. 14 Mayıs 2015 tarihinde Hitit Üniversitesi Rektörlüğüne atandı ve iki dönem rektörlük görevinde bulundu. Çok sayıda mesleki ve eğitim alanlarda faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşunda gönüllü olarak çalıştı. Alkan, halen İTÜ Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği Bölümü'nde akedimesyen olarak görevini sürdürüyor. İngilizce bilen Prof. Dr. Alkan, evli ve bir çocuk babası.

Son Güncelleme: 10.04.2022 11:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Veli 2022-04-11 08:33:20

Bir de eğitimin bugün geldiği noktaya bakın, diyoruz ki eğitimde çağ atladık, atlamayalım, eskisine geri dönelim mümkünse.

Avatar
CE 2022-04-11 10:15:48

Ç.A.L. 1986 döneminde sadece 38 kişilik Mat A sınıfında 3 hacettepe tıp (2 si İng.), 1 Akara Tıp olmak üzere 7 tıp fakültesi, 2 ODTÜ, 2 İTÜ, 3 KTÜ, 1 Gazi Ü. Olmak üzere 11 mühendislik, 2 Ankara hukuk ve 2 Eczacılık olmak üzere sınıfın nerdeyse tamamı en iyi üniversitelerin en üst puanla alan bölümlerine yerleşmiş nerdeyse sınıfta yerleşemeyen kalmamıştı.

Avatar
CE 2022-04-11 10:24:02

Ç.A.L. 1986 döneminde 2 matematik , 2 Tabi bilimler ve Sözel bölümleriyle birlikte çok büyük bir başarı elde etmiş ve Türkiye’de yerleştirme sırasında çok üst sıralarda yer almıştı. Şimdi o başarının meyveleri alınıyor 2 rektör, onlarca profesör ve akademisyen , idareci, doktor, diş hekimi, bilim adamı, mühendis, avukat, eczacı,iş adamı

Avatar
Erdal 2022-04-12 14:56:39

Reha rektör mü idi acabaaaaa

Avatar
ha ha ha 2022-04-12 16:19:00

Habercim 19 ve Reha. bak yine övmeler methiyeler. ama hayret bu sefer yorumlarda ÇORUMLU denen kesinlikte rektörlükte çalıştığına inandığım kişinin övdüğü mesaj yok :))) çok garip ya. habercim19 da Reha Metin Alkancı çıktı. hadi bakalım. demek ondan dolayı reha ile arası soğuk olanlara giydiriliyor bu sitede :D jeton şimdi düştü

Avatar
Sorumlu 2022-04-10 17:03:10

Birçok Donanımlı, Kaliteli İnsan, Memleket Adına Sevindirici Yolları Açık Olsun.