Babamın hayalini taçlandırıyorum

AK Parti Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Sungurlu MYO kampüsüne 2 milyon lira ödenek çıkarıldığını bildirdi

26 Kasım 2017 Pazar 22:32
Babamın hayalini taçlandırıyorum

AK Parti Çorum Milletvekili Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu ve Parlementolararası Birlik Türk Grubu Üyesi Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Sungurlu MYO kampüsünün tamamlanması için gerekli olan ödeneğin çıkarıldığı bildirdi.

'SUNGURLU ÖZLENEN KAMPÜSE KAVUŞACAK'

Sungurlu Belediyesi ve Sungurlu Mal Müdürlüğü tarafından tahsis edilen araziye yapımı başlanılan kampüs hakkında bilgi veren Ceritoğlu, “Kampüs alanında 9.622 m2 İdari ve Derslik Binası, 460 m2 Trafo- Enerji Merkezi, 1.106 m2 ısı Merkezi, 1.230 m2 Yemekhane-Kantin Bloğu, 2.590 m2 Konferans ve Fuaye Bloğu olmak üzere toplam 15.008 m2 fiziki alan, 15 adet derslik, 2 adet bilgisayar laboratuvarı, 23 adet ofis, 2 adet yemekhane, 1 adet kantin/kafeterya bulunmaktadır” dedi.

'BARINMA SORUNUNU ÇÖZÜYORUZ'

Yüksekokul öğrencilerinin barınma problemini de çözdüklerini belirten Ceritoğlu, bunun için kampüs alanı yakınına KYK tarafından 300 kişilik yurt inşaatına başlanıldığını ve 2018 yılında tamamlanacağını açıkladı.

HAYIRSEVERLERE TEŞEKKÜR

Kampüs inşaatına katkı sağlayan Sungurlulu hayırseverlere de teşekkür eden Ceritoğlu, “Sungurlu MYO kampüsü inşaatı için hayırseverler tarafından üniversitenin hesabına yatırdığı 1.547,000 TL.ile birlikte 2018 yılında toplam 3.547,000 TL. lik ödeneğin tahsisi sağlanmıştır. Sungurlu Meslek Yüksek okulumuzun eğitim-öğretim faaliyetlerine 2019-2020 öğretim yılından itibaren yeni kampüsünde sürdürmesi için çalışmalarımız devam ediyor” diye konuştu.

'2 MİLYON ÖDENEK SAĞLADIK'

Kampüs inşaatının % 65’lik kısmının tamamlandığını kaydeden Ceritoğlu, kalanının tamamlanması için 2 milyon TL’lik ödeneğe ihtiyaç olduğunun kendisine bildirildiğini, bunun üzerine bakanlık ile yaptığı görüşmeler sonucunda ödeneğin çıkarıldığını söyledi.

Sungurlu’nun bir kızı olarak da Hitit Üniversitesi Sungurlu Meslek Yüksek okulu kampüsünün bitirilmesi için gereken ödeneğin çıkarılmasını sağladığı için çok mutlu olduğunu ifade etti.

'BABAMIN HAYALLERİNİ TAÇLANDIRIYORUM'

Çorum’da Meslek Yüksek Okulu’nun açılması için rahmetli babasının rolünün büyük olduğunu belirten Ceritoğlu, “40 Yıl önce rahmetli babam Eczacı İhsan Ceritoğlu ile arkadaşı Dr. İlhan Gürel Çorum’da bir Meslek Yüksek Okulu açılması için çok uğraştılar. Bu uğraşlar sonunda 1976 yılında Gazi Üniversitesine bağlı Çorum Meslek Yüksek Okulu’nun açılması ile hayalleri gerçekleşmiş oldu. Rahmetli babamın hayallerini Sungurlu’ya yapılacak olan Meslek Yüksek Okulu kompleksinin bitirilmesi için lazım olan ödeneği çıkartarak taçlandırmış olmanın mutluluğunu yaşıyorum” dedi.

'HERKES KONUŞUR AK PARTİ YAPAR'

Kurt, şöyle dedi; “Bizler bazıları gibi konuşmuyor sadece yapıyoruz. Verdiğimiz her sözü yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Sungurlu en modern kampüse kavuşacak sözü verdik ve yerine getiriyoruz. Bazı aksaklıklar olabilir ama sonunda yapılacak dediğimiz her yatırımı ilimize kazandırmaya devam ediyoruz. Herkes konuşur ama AK Parti yapar”

Son Güncelleme: 26.11.2017 23:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165