Bakan mağduriyeti gördü

Çorum'da da yoğun şikayetlere neden olan LGS mağduriyetine çözüm bulunuyor.

01 Ağustos 2018 Çarşamba 17:52
Bakan mağduriyeti gördü

Liselere yerleştirme sonuçları açıklandı ama 91 bin 687 öğrenci liseye yerleşemedi.

Öte yandan 341 bin kontenjan da boş kaldı. Boş kontenjanların çoğu da meslek, teknik ve imam hatip liselerine ait. Öğrencilerin en fazla tercih ettiği lise türünün ise Anadolu Liseleri olduğu ortaya çıktı.

Meslek liselerinde 34 bin 34 kontenjan boşta kalırken, imam hatip liselerinde bu sayı 1074 bin 288 oldu.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk imzasıyla 81 ile yazı gönderildi. Açıkta kalan öğrencilerin liselere yerleştirilmesi için çalışma başlatıldığı duyuruldu. Tercih edilmeyen meslek ve imam hatip liseleri Anadolu Liselerine dönüştürülecek. Tercih edilen ve fiziki şartları elverişli olan bazı liselerde de kontenjan artırımı yapılacak. Açıkta kalan veya yerleştirildiği liseden memnun olmayanlar için nakil ve yerleştirme süreleri 6 Ağustos’ta başlayacak. 4 dönem halinde uygulanacak. Sonuçlar her nakil döneminin sonunda 13 Ağustos, 19 Ağustos, 3 eylül ve 8 Eylül’de duyurulacak. Donüşüm ve kontenjan artırımı işlemleri 1 ayda tamamlanacak. Liselerde yapılacak yapısal dönüşümle öğrencilerin istemediği okula gitmesi önlenecek.

Kaynak: Habertürk

Son Güncelleme: 02.08.2018 00:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Sefa Yıldız 2018-08-01 18:18:07

Diğer lise türleri içine Anadolu sınıfı açmak çözüm değil.Zaten böyle sınıflar var. Meslek lisesine Anadolu sınıfı
açsanız ne değişecek. Sadece insanları kandırmış olacaksınız. Tek çözüm bağımsız Anadolu lisesi açıp Çorum'a bir kaç okul daha kazandırmak olmalıdır.İmam Hatip okullarının diğer okulları yutmasına engel olun yeter.

Avatar
Muallim 2018-08-02 11:08:15

Hastanın durumu ağır, kanser olmuş, ameliyat gerekiyor. Tabela değişikliği sadece hastaya ağrı kesici vermektir.