Bakanlık’tan bir ilk, ödenek okullara gönderildi

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Çorum’da okullara kırtasiye ve temizlik giderleri için 4.7 milyon ödenek gönderildi.

16 Eylül 2022 Cuma 22:47
Bakanlık’tan bir ilk, ödenek okullara gönderildi

AK Parti Çorum Milletvekili Av. Oğuzhan Kaya, 2022-2023 eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Çorum’da okullara kırtasiye ve temizlik giderleri için 4 milyon 795 bin TL ödeneğin gönderildiğini açıkladı.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından Türkiye’de bu sene ilk defa bir uygulama başlatıldığını belirten Kaya, her öğrenciye ücretsiz olarak yardımcı kitap verildiğini hatırlattı.

Çorum’a gelen yardımcı kitap adedinin 556 bin 911 olduğunu bildiren Kaya, gönderilen kitapların il genelinde tüm öğrencilere dağıtıldığını söyledi.

Bakanlığın daha önce okulların kırtasiye ve temizlik giderleri başta olmak üzere ihtiyaçlarının karşılandığı ödeneği milli eğitim müdürlükleri aracılığı ile gönderdiğini hatırlatan Kaya, bu sene ise tüm okulların ödeneğinin kendi hesaplarına aktarıldığını vurguladı.

2022-2023 Eğitim Öğretim yılı için Çorum il geneline Temel Eğitim Okullarının kırtasiye, temizlik giderleri için toplam 4 milyon 795 bin 575 TL ödenek geldiğini açıklayan Kaya, gönderilen ödeneğin okulların hesabına geçtiğini ve tüm okullarının da ihtiyaçları için kullandığını, Milli Eğitim Bakanı Sayın Mahmut Özer’in sahadaki sorunları verdiği talimatlarla çözerek bakanlıkta ve eğitim camiasında ilkleri yaptığını kaydetti.

Son Güncelleme: 16.09.2022 22:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Batandaş 2022-09-17 08:08:38

Ne yaparsanız yapın nafile, bu milleti bu zamlara maruz bırakan şatafat içinde yaşayan itibardan tasarruf olmaz diyen anacak millete porsiyon küçültün diyen sizlersiniz o yüzden sizin ekonomiyi düzeltme şansınız sıfırdır.

Avatar
Oğuz bey 2022-09-16 22:58:38

Sen onu bırak. Bayat gedigindeki yol ysp8m rezaletini bak Oğuz efendi. Arabalarda ne teker kaldı ne cıvata. Toz gökyüzüne 60 metre çıkıyor. Oraya yaklaşınca kaza mı oldu acep diyoruz. Allah korkusu ve vicdanı olan Bsyat gedigindeki rezalete seyirci kalmaz. Hangi çağda yaşıyoruz. Corumlu ya reva gördüğünüz vaziyete Bak. Okullara para göndermiş mış. Her yıl 15 önce 15 gün sonra rutin olarak gönderilen para bahsettiğin. Yani eski bir hikaye.isitmaya gerek yok.

Avatar
İskilipden 2022-09-17 07:47:05

İskilipde dkullar birleştirildi güçlendirme ve tamirat.
PEKİ MESLEK YÜKSEK OKULU NE OLUCAK SÖYLEYİM 4 veya 5 ay sonra vekiller başında toplanor eki üç foto yaptıracağız, tamir vela yıktıracağız vs
gitti bir dönem dühaKAPALI ÇARŞIYa meraba sanki samki çok sağlam bir kamyon geçsin nasıl sallanıyorbu bina SEÇİME 8,5 AY KALDI

Avatar
İskilipli 2022-09-17 09:52:00

İlçemizde halk yardımları ile temel ve çatı kapama noktasına gelen ancak üniversiteye devir edilen bina NE OLUCAK bu şekilde öncülük edilip yapılacak girişimlere katılınılmasınmı? neden yapı denetim bu inşaate izin verdi çürük ise Bu hukuki zorunluluk
yapı denetim olması gerekli o zaman yapı denetim görevini yapmamış ve suç işlemiş olur ki yasal işlem yapılmalı idi.Sonuçda okul 5 yıldır bekliyor

Avatar
Yeni seyler soyle 2022-09-17 10:42:58

Bunu zaten bakan gecen hafta acikladi, sen niye ayni seyi yeni birseymis gibi söyluyorsun Sayin Kaya. Osmancik yolu Bayat Gedigi mevkisininin son halini gordun mu ? Hergun rezil oluyoruz , toz toprak icinde cukurlardan gecmekten. Kirkdilim tunelleri ne oldu?