Bayat Anadolu’da örnek kampanya

Bayat Anadolu Lisesi Biyoloji Öğretmeni Elif Öztürk ve Matematik Öğretmeni Emre Batumlu, öğrencileri...

15 Ekim 2014 Çarşamba 10:51
 Bayat Anadolu’da örnek kampanya


Bayat Anadolu Lisesi Biyoloji Öğretmeni Elif Öztürk ve Matematik Öğretmeni Emre Batumlu, öğrencileri bilinçlendirmek ve kan bağışına özendirmek amacıyla bir etkinlik düzenledi. Bayat Devlet Hastanesi ve Aile Sağlığı Merkezi ile işbirliği yapılarak öğrencilerin ücretsiz Kan Grubu kartı almaları sağlandı.


Etkinlikle ilgili bilgi veren Bayat Anadolu Lisesi Müdürü Tarık Nakcı, projenin ikinci adımının da okuldaki 18 yaş üzeri öğrencilerin gönüllü olarak Kızılay’a düzenli kan bağışında bulunmaları olacağını belirterek, şunları söyledi; “Sağlıklı bireyler için erkeklerde bağış aralığı 90 günde, kadınlarda ise 120 günde birdir. Ülkemizde güvenli kan ihtiyacının karşılanabilmesi için düzenli kan bağışı gerekmektedir. Kanın güvenilirliği açısından sürekliliği ve izlenebilirliği ancak düzenli bağış ile mümkündür. En güvenilir kan ile hayat kurtarılması ancak gönüllü, bilinçli, karşılık beklemeksizin ve düzenli bağışlarınız ile mümkündür.


Kan verince, kan yapan organlar uyarılır ve kan yapmaya sevk edilir, kan hücreleri yenilenir, insan psikolojik olarak rahatlar, kendini huzurlu hisseder, daha sonra kendisine kan verilmesi gerektiğinde bunu yapacak insanların çıkacağını düşünerek güven duyar. Her kan bağışlayana kan grubu, kan sayımı ve kan yoluyla bulaşan hastalıklarla ilgili tarama testleri uygulanır. Gönüllü bağışçılardan alınan kan, güvenli kan olduğundan kan yoluyla hastalık bulaşması da daha az olmaktadır. Sonuç olarak gönüllü bağışçıların sayısının artması, toplumun sağlık düzeyi üzerine olumlu etki yapmaktadır.”




Son Güncelleme: 15.10.2014 10:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.