Bilişim alt yapısı güçlendirildi, ISO 27001 sertifikası aldı

Hitit Üniversitesi’nin bilişim alt yapısının, yeni yapılan yatırımlarla çok daha güçlü hale getirildiği bildirildi.

02 Şubat 2021 Salı 15:01
Bilişim alt yapısı güçlendirildi, ISO 27001 sertifikası aldı

Hitit Üniversitesi’nin bilişim alt yapısının, yeni yapılan yatırımlarla çok daha güçlü hale getirildiği bildirildi.

Yapılan açıklamaya göre, Covid-19 salgını dolayısıyla eğitim alanında devam eden dijital dönüşüm sürecinde, üniversitenin bilişim sistemi alt yapısında kullanılan fiziksel sunucu ve depolama üniteleri yenilendi.
Uzaktan eğitim çalışmaları ve elektronik belge işlemlerinde verimliliği artırmak ve kesintisiz hizmet imkanı sunabilmek için güncel teknoloji olan hiber-bütünleşik sunucu sistem altyapısı kuruldu.

Yüksek performans, verimlilik, yüksek erişilebilirlik ve daha üstün yedekleme yetenekleriyle hiper-bütünleşik mimarisine sahip yeni bilişim altyapısı, akademik ve idari personel ile öğrencileriin hizmetine sunuldu. Elektronik belge yönetim sisteminde evrak işlemlerini daha kısa sürede tamamlama imkanına erişen üniversite, böylece zamanı etkin bir şekilde kullanabilecek.

HİTÜ'YE ISO 27001 SERTİFİKASI VERİLDİ

Üniversite bir taraftan bilişim alt yapısını güçlendirerek dijital alandaki gelişmelere ayak uydururken, bir taraftan da bu alanda önemli bir konu olarak ele alınan bilgi ve iletişim güvenliğiyle ilgili de önemli bir gelişme kaydetti.
Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi koordinasyonunda paydaşların katılımıyla hazırlanan Bilgi ve İletişim Güvenliği Rehberi uyum planı kapsamında, Üniversite Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  bünyesinde gerekli çalışmalar planlanarak tamamlandı.
İş süreçlerini ve varlıklarını düzenleyen güvenlik odaklı ISO 27001 standartları gizlilik, bütünlük ve erişilebilirlik ilkeleri temel alınarak gerçekleştirilen çalışmalar sonucunda, Hitit Üniversitesi, ISO 27001:2017 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Sertifikası’nı almaya hak kazandı.

Yapılan çalışmalar ilişkin bilgi paylaşımında bulunan Bilgi İşlem Dairesi Başkanı İsmail Eker, Rektör Prof. Dr. Ali Osman Öztürk’ün göreve geldiği günden bu yana bilişim alt yapısının güçlendirilmesine ilişkin her türlü desteği verdiği ifade ederek, Yabancı Diller Yüksekokulu ve TÖMER öğrencilerinin dil eğitimlerinde kullanılmak üzere güncel donanımlı 4 bilgisayar laboratuvarı için de çalışmaların tamamlanmak üzere olduğunu belirtti. Eker, en başından bu yana vermiş olduğu destekler için Rektör Prof. Dr. Öztürk’e ve özverili çalışmalarından dolayı başkanlık personeline teşekkür etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kenan BAĞLAR 2021-02-02 21:24:05

Bünyesinde mühendislik fakültesi bulunan ünüiversitemiz , büyük bir marifet gibi ilan bu ettiği bu satın alma ve kurulum hizmeti için kaç lira , kime vermiş?? Bunu da bilelim.

banner165