Bittiğinde 3 bin kişilik restoran olacak

Tamamlandığında buraya üniversite yemekhanesi demeye bin şahit lazım... Kuzey Kampüsünde yapımı devam eden yemekhane şık bir restoran gibi...

27 Ocak 2018 Cumartesi 17:45
Bittiğinde 3 bin kişilik restoran olacak

Hitit Üniversitesi Kuzey Kampüsü’nde yapımı devam eden merkezi yemekhane tamamlandığında aynı anda 3 bin kişi yemek yiyebilecek.

HİTÜ’de beslenme hizmetleri, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesinde akademik ve idari personel ile öğrencileri yönelik sunuluyor. Yemekler Beslenme ve Diyet Uzmanı kontrolünde hazırlanırken, servisler yetişmiş aşçı ve personel tarafından yapılıyor. Belli aralıklarla hijyen ve kalite kontrolleri yapılıyor.

Yemekhanelerde öğrencilere 4 çeşitten oluşan öğle ve talep edilen yerlerde akşam yemeği hizmeti veriliyor. Öğrencilerin gelir durumları dikkate alınarak, onlardan mevzuat açısından en alt düzeyden yıllardır fiyat artışına gidilmeden öğün başına 1,5 TL’den yemek hizmeti sunuluyor. Buna rağmen ekonomik nedenlerle yemek yeme imkânı bulamayan öğrencilere ise yemek bursu sağlanıyor. İmkânsızlıklar nedeniyle yemeğini yiyemeyen öğrenci kalmasın düşüncesiyle hareket eden yönetim, geçen yıl 600 öğrenciye yemek bursu sağlandı ve bu yılda 650 öğrenciye bu bursla ücretsiz yemek imkânı sunuluyor.

Üniversitede eğitim birimlerinin farklı yerleşkelerde bulunmasından ötürü, yemek hizmetleri her birimin kendi bünyesinde veriliyor. Son 3-4 yılda modern bir tarzda inşa edilip tamamlanan yeni öğrenci ve idari/akademik personel yemekhaneleri ile yenilenen/genişletilen yemekhanelerle birlikte, şu anda tüm birimlerde aynı anda yaklaşık 1.600 kişi yiyebiliyor. Kısa bir süre sonra tamamlanması planlanan Kuzey Kampüsü’nde merkezi yemekhanede ise aynı anda 3.000’in üzerinde kişi yemek hizmeti alabilecek.

Öğrencilerin eğitim gördükleri dönemlerde günlük 2.000 civarında öğrenci yemek hizmeti alıyor. Üniversitede akademik ve idari personel ile öğrencilerin öğle yemekleri aynı mutfaklarda hazırlanıyor.

Son Güncelleme: 29.01.2018 00:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.