Biz cevabı Rektörlük'ten beklerken...

Hitit Üniversitesinde görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavları ile ilgili sendikalar arası tartışma devam ediyor

07 Mart 2018 Çarşamba 15:27
Biz cevabı Rektörlük'ten beklerken...

Türkiye Kamu Sen İl Temsilcisi Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Selim Aydın, geçtiğimiz günlerde  Hitit Üniversitesinde görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarında şeffaflık, liyakat ve adaletin tesis edilemediği iddialarına Hitit Üniversitesi Rektörlüğünden değil de malum sendikanın üniversite temsilciliğinden cevap gelmesinin kendilerini şaşırtmadığını açıkladı.

Sendika merkezinde düzenlediği basın toplantısında Eğitim Bir Sen’in açıklamalarına cevap veren Aydın, açıklamasında özekle şöyle dedi; “Gölge isimler yavaş yavaş ortaya çıkmıştır.   Cevap gelen sendikanın üniversite temsilcisi bizim iddialarımız için, asılsız nitelemesi yapmıştır. Bizim sadece ve sadece hak kaygılı, hukuk kaygılı, liyakat kaygılı açıklamalarımızı idrak edememiştir. Zira biz bu açıklamamızı  sadece üyelerimiz için değil tüm üniversite çalışanlarını kapsayacak doğrultuda yapmıştık. Biz hak derken, hukuk derken, adalet derken; topyekûn tüm kamu çalışanlarına diyoruz. Dün olduğu gibi; bugün ve yarın da tüm kamu çalışanlarının hak ve hukuklarının korunması için üzerimize ne düşerse yapacağız, sonucu ne olursa olsun sonucuna katlanacağız, bedelini ödeyeceğiz.

Biz bir sorun var dedik, ortada bir hukuksuzluk var dedik. Ve bu söylemlerimizi  açıklarken puanlamaları gösterdik. Bu göstermiş olduğumuz puanlamalarda kişilerin çoğunun da sizin sendika üyeniz olduğunun farkındasınızdır umarım? Biz topyekûn bu tabloya bakarak ortada bir yanlışın olduğu kanaatine vardık. Biz bu açıklamamızda sadece Türk Eğitim-Sen üyelerinin değil tüm kamu çalışanlarının bir haksızlığa uğradığından bahsettik. Ancak siz bunu görmediniz ve bizleri kamu çalışma barışını bozmakla, hastalıklı zihniyet sahibi olmakla, fitne çıkarmakla suçladınız. Ama biz her zamanki gibi hak, hukuk, adalet demeye devam edeceğiz. Bu yolumuzdan da asla vazgeçmeyeceğiz. Üniversite yönetimi de şunu bilsin ki biz, soruları Rektörlük makamına sormaya, cevapları da o makamdan  beklemeye devam edeceğiz. Kimse hedef saptırmasın. Ayak oyunlarına girmesin, perde arkasından kukla oynatmasın. Sarı sendika sizi aklayamaz.

Sayısal çoğunluğuna güvenen sendika,  maalesef hukuksuzluğu hak görmektedir. Sayısal çoğunluğu elde etmelerinde Personel Daire Başkanı Şaban Zorlu’nun ne kadar katkısı olduğunu biz de üniversite çalışanları da gayet iyi biliyor. Koridorlarda tevkifat listeleri ile gezmesi de bunun en bariz örneğidir.

Biz; sendikal mücadele ve stratejimizin eksenini; siyasi yaklaşımların değil; sadece ve sadece kamu çalışanlarının beklenti ve taleplerinin oluşturacağına söz veren bir hareketiz. Hesabımız günübirlik, basit kadrolaşmalardan yana asla olmamış; sadece ve sadece Büyük ve Güçlü Türkiye inşasına nasıl katkıda bulunabilirizin çile, ızdırap ve mücadelesi ile geçmiştir.

Bedeli ne olursa olsun hiç bir platform ve koşulda sadece üyelerimizi değil tüm kamu çalışanlarını yüzüstü bırakmayacağımıza söz vermiştik. Varlığımızı Türk Milletinin varlığını oluşturan devletine, kurumlarına, bekasına feda edeceğimize söz vermiştik. Bizi emsalsiz kılan; duruşumuz ve değerlerimizdir. Bu duruşumuzdan ve değerlerimizden zerre feda edersek Allah bize sendikacılık yaptırmasın.

Güçlü olanın değil; haklı olanın yanında yer almak onurumuzdur. Güçlü olan daimi gücünü ancak hak ile koruyabilir ve sürdürebilir. Zira gücünü hak ve liyakatle taçlandırmayanlar; toplumun ve kamuoyunun gözünde zerre itibarını koruyamayanlardır.

İnsanoğlunun her yaptığının dünyada ve ahirette bir karşılığı olduğu gibi, bu yaptıklarınızın da günü geldiğinde hukuki bir hesabı olacak; inşallah çetin bir helalleşme süreci yaşanacaktır.

Zira hile kuranlar için, en hayırlısı olan Allah’ın İbrahim suresi 42. Ayetinde belirttiği gibi  “Sakın, Allah’ı, zalimlerin yapmakta olduğundan habersiz sanma. O, onları, gözlerin korkudan donup kalacağı bir güne erteliyor, hepsi bu…” vahyine iman ettik. Ve o günü sabırsızlıkla bekliyoruz.”

Son Güncelleme: 07.03.2018 16:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Turk egitim sen 2018-03-07 19:30:44

Ne alakasi var kardesim iftirayla falan. Hersey kayitli belgeli iddialar. Bu iddialar ciddiye alinmayacak iddia olsa malum sendika neden cevap verdi o zaman.

Avatar
Er kişi 2018-03-07 21:19:40

Birgün türk eğitim sendikasının savunduğu ADELET hepinize lazım olacak

Avatar
Türk Eğitim Sen li 2018-03-08 15:32:12

Nöbet olayında neden pasif kaldınız

Avatar
Türk Eğitim Sen li 2018-03-08 16:27:25

20 Türk Eğitim Senlinin girdiği sınav için kopardın yargarayı tüm öğretmenleri ilgilendiren nöbetlerde ise dut yemiş bülbüle döndün. Neden ACABA??????????

Avatar
Harranlı 2018-03-08 16:28:22

Selim beggg bu çıpınışın kendi verdiğin isimler olmadı diye mi?

Avatar
Gerçekçi 2018-03-07 18:31:14

Söyledikleriniz yalan ve iftiradan ibaret olduğu için, üniversite yönetimi sizi ciddiye almamış olabilir mi

Avatar
Mülakat kayıt ve kutudan soru çekme sistemi çok mu zor? (Tüm kurum mülakatlarında) 2018-03-07 22:15:07

Mülakatlarda yaşanan sorunların çözümü yazınızda bahsettiğiniz gibi basit ama nedense Türkiye'de bildiğim kadarıyla hiçbir kurumda uygulanmıyor. Siz mülakat sistemine haklı bir eleştiri yapıyorsunuz ve bu eleştriyi yaparken alternatifte öneriyorsunuz ama bazıları bunu daha özele indirgiyor. "Gerçekçi" olalım tüm kurumlarda neden uygulanmadığını konusunda tüm Türkiye'de malesef istenmeyen bir algı var (algı mı gerçek mi en önemlisi Allah biliyor) Memurlarnette aynı konu diyanet gibi çok önemli bir kurum hakkında geçiyor okuyunca çok üzüldüm.
Çözüm yolu varken akılda soru işareti bırakmaktansa şeffaf olmak en iyi yoldur ve bu dolaylı olarak Türkiyemizin gelişmesinde ve büyümesinde katkı sağlayacaktır. Bu nedenle birbirimizle konuşarak en iyi çözüm yolunu bulmaktan ve işin doğrusunu yapmaktan asla vazgeçmeyelim.

Avatar
Gerçekçi 2018-03-07 22:56:11

Elinizde belge varsa usulsüzlük varsa ne güzel işte, savcılığa suç duyurusunda bulunun, dağ kanunları geçmiyor burada, asmak kesmek ilkel şeyler bunlar, malum sendika ile bir sorununuz varsa o sendika ile çözünüz lütfen, çorumun göz bebeği üniversiteyi bu tür hesapların içine çekmeyin derim...