Boğaziçi Akademi dualarla açıldı

‘Okullar Hayat Olsun’ projesi kapsamında İmam Hatip 5, 6, 9 ve 10. sınıf öğrencilerine yönelik başlatılan EKADER Boğaziçi Akademi ders başı yaptı.

21 Ekim 2013 Pazartesi 13:15
 Boğaziçi Akademi dualarla açıldı


‘Okullar Hayat Olsun’ projesi kapsamında İmam Hatip 5, 6, 9 ve 10. sınıf öğrencilerine yönelik başlatılan EKADER Boğaziçi Akademi ders başı yaptı.

2013-2014 eğitim öğretim sezonunda ney, hat, ebru, resim gibi sanat dalları ile tekvando, futbol, voleybol, masa tenisi, satranç gibi spor dallarından en az birer tanesinde, bunun yanı sıra okul başarısını artırıcı Matematik, Fen, İngilizce, Arapça, Rehberlik ve Değerler Eğitimi gibi derslerle öğrencilerin kendilerini yetiştirmelerini sağlamak için başlatılan proje ile eğitim-öğretim yılının açılışını İmam Hatip Lisesi’nde hafta sonu yapan Ekader Boğaziçi Akademi bu sene 160 öğrenciye eğitim vermeyi amaçlıyor.

Yoğun ilginin olduğu programın açış konuşmasını yapan Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Aktaş, “Sadece İmam Hatip Lisesi ve İmam Hatip Ortaokullarına yönelik bu programı zamanla diğer okul öğrencilerini de kapsayacak bir yapıya dönüştürmek için dernek çalışanları ve bizlere destek veren güzide halkımızla başaracağımıza inanıyorum.” dedi.

Açış konuşmaları Anadolu İHL Müdürü Hüseyin Kır’ın konuşması ile devam etti. Kır, Ekader Boğaziçi Akademi’nin yaptığı bu çalışmanın bütün STK’lara örnek olacak bir çalışma olduğunu ve bu tarz projelere her zaman destek vereceklerini ifade etti.

Ekader Boğaziçi Akademi Müdürü Dursun Cevizci, etkileşimli tahta ve seçkin eğitimci kadrosuyla İmam Hatipli öğrencilerin örnek ve başarılı olacaklarına inandığını, Akademi kayıtlarının dolmak üzere olduğunu belirterek, bu ilgi için halka teşekkür etti.

Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Ahmet Cahit Haksever ise Boğaziçi Akademi öğrencilerinden maddi yetersizlik çeken öğrencilere burs vermeyi planladıklarını ve ekonomik dezavantajlarını bir nebze de olsun gidermeyi hedeflediklerini söyledi.

Konuşmaların ardından Boğaziçi Akademi dualar eşliğinde açıldı.





Son Güncelleme: 21.10.2013 13:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.