Bu kıpırdanma umutları artırıyor

Çorum LGS ve YKS’de ferdi başarılarda belki de tarihinin en parlak sezonunu yaşarken, bu kıpırdanma umutları artırıyor.

30 Temmuz 2020 Perşembe 16:37
Bu kıpırdanma umutları artırıyor

Çorum’da eğitimde yaşanan yeni başarılar umutları artırıyor.

Uzmanların görüşlerine göre, Çorum LGS ve YKS’de ferdi başarılarda belki de tarihinin en parlak sezonunu yaşıyor.

Genel başarı ortalaması ile ilgili elimizde bir veri olmadığından, fotoğrafın bütününü yorumlamakta zorlanıyoruz. Ancak bu durumun mimarı olan bilhassa okul idareci, öğretmen ve aileleri kutlamak gerek.

2020 LGS ve YKS’de Çorumlu öğrencilerin başarısı göğsümüzü kabartırken, yüzdelik dilimlerde ön sıralara doğru bir kıpırdanma olması dikkatlerden kaçmıyor.

LGS’de 2, YKS’de 1 öğrenci Türkiye 1’incisi oldu ve Çorum’un adını sonuç listelerinde zirveye taşıdı. Aynı şekilde çok sayıda öğrencinin yüzdelik dilimlerde ön sıralarda yer aldığı gözlendi.

Okul idareci ve öğretmen ve öğrencilerin gayreti yanında Z-Kütüphanelerin ve okuma etkinliklerinin yaygınlaşması ve yeni öğrenme imkanlarının aktif olarak kullanılmasının bu başarılarda etkili olduğu söylenebilir.

Çorum’un bu başarılarda zirvede yer alması gelecek yıllar için de önemli bir eşik oluşturuyor. Öğrencilere özgüven verecek bu dereceler gelecekte artarak devam edebilir; ancak valilik, milli eğitim, belediye, özel sektör işbirliğinin aktif olarak devam etmesi gerekiyor.

Eğitimin tüm toplumun meselesi olduğunun altını çizen eğitimciler, tüm kurumların işbirliği yaparak çocuklarımızı geleceğe en iyi şekilde hazırlaması gerektiğini belirterek, başarının işbirliğinde yattığı mesajını veriyor.

Son Güncelleme: 06.08.2020 10:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
CVBT 2020-08-04 13:25:01

Önemli olan derece çıkartmak değil.. Nitelikli öğrenci yetiştirmek... Çorum'unda bu konuda sorunu yok zaten... Türkiye'de en fazla akademisyenin yetiştiği şehir Çorum zaten.... Türkiye'nin dört bir yerinde Çorumlu akademisyeler var... Sadece çıtayı biraz daha yukarı çemek lazım...

Avatar
güzel haberler 2020-08-05 17:55:20

öğretmen camiamızı kutluyorum... hep böyle kal çorum