Bu kursa ilgi yoğun

'Evde Çocuk Bakımı Elemanı' kursuna ilgi yoğun oldu

17 Kasım 2017 Cuma 18:28
Bu kursa ilgi yoğun

Çorum Belediyesi tarafından kentin 6 noktasında hizmet veren Kadın Kültür ve Sanat Merkezleri’nde kadınlar hem öğreniyor hem de aile bütçelerine katkı sağlıyor.

Kadın Kültür ve Sanat Merkezleri’nde ilk defa İŞKUR, Halk Eğitim Merkezi ve Çorum Belediyesi iş birliği ile İkbal Kadın Kültür ve Sanat Merkezi’nde “Evde Çocuk Bakımı Elemanı” kursu açtı. Kadınlar kursa yoğun ilgi gösterdi, 350 başvuru oldu. Yoğun talep üzerine mülakat ile belirlenen 25 kişi 11 haftalık kursa başladı.Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün eşi Hatice Külcü, İkbal Kadın Kültür ve Sanat Merkezi’ni ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Külcü kursu ziyaretinde yaptığı konuşmada, "0-6 yaş çocukların eğitimi çok önemli. Bu yaşlarda çocuklarımızın bilgi becerisini öne çıkarabilecek insanlara çocuğumuzu emanet etmek bütün annelerin hayalidir. Bu nedenle bu kurs çok önemli. Görüştüğümüz arkadaşlarımıza bizim kurslarımızda yetişmiş hanım kardeşlerimize çocuklarınızı güvenle emanet edebilirsiniz diyorum. Bir çocuğa bakmak sadece ona çorba içirmek, su içirmek ve altını temizlemek değil. Bir çocuğu beslemek ne kadar önemli ise onun ruhunu da beslemek de o kadar önemlidir. Çocukların ve annelerin de en çok beklediği şey budur. Çünkü televizyonlardan çok gördük. Çocuklara şiddet uygulayan, yanlış ilaçlar veren kadınlar gördük. Ben sizlerden güvenle gururla bahsediyorum. Bu işin doğru elle yapılması bu şekilde eğitimden geçiyor. Artık böyle bu işlerin profesyonelce yapılması için kurslar açıyoruz.” dedi.

Ziyarette, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yabacıoğlu’nun eşi Sıdıka Yabacıoğlu ve İkbal Kadın Kültür ve Sanat Merkezi yöneticisi Fatma Sarıbay hazır bulundu.

Son Güncelleme: 18.11.2017 00:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.