Bu materyaller öğrenciler için

Hitit Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü tarafından düzenlenen 'oyun materyalleri' sergisi açıldı.

05 Haziran 2022 Pazar 17:49
Bu materyaller öğrenciler için

Hitit Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü tarafından düzenlenen 'oyun materyalleri' sergisi açıldı.

Hitit Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü tarafından kentteki bir alışveriş merkezinde açılan sergide, Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Yeliz Bolat’ın danışmanlığında yürütülen oyun ve oyun materyalleri dersinde öğrencilerin geliştirdiği materyaller sergilendi.

Bilimsel temellere dayalı, çocukların gelişim düzeyi ve farklı gelişim alanları dikkate alınarak hazırlanan oyun materyalleri, çocuklara tanıtılırken, çocukların bu materyallerle oynamaları sağlandı. Sergiye çocuklar ve ailelerin ilgisi yoğun oldu.

Dr. Öğr. Üyesi Yeliz Bolat, tasarlanan materyallerin, çocukların bilişsel, sosyal, duygusal, dil gelişimini desteklemek amacıyla hazırlandığını belirtmiştir. Bolat, bu materyallerin çocukların el-göz koordinasyonunu geliştirdiğini, renk, sayı, zaman, mekan ile ilgili kavramları öğrettiğini eşleştirme, sıralama, sınıflandırma ve karşılaştırma becerilerini kazandırdığını; parça-bütün ilişkisini edindirdiğini; uzunluk, ağırlık, yükseklik gibi özellikleri fark ettirdiğini, veri okuryazarlığı becerisi ve bireyin kendini ifade edebilmesi için gerekli dil becerilerilerini kazandırdığını; duyguların ifade edilmesini sağladığını ve çocukları ilkokula hazırladığını ifade etti.

Açılışa Vali Yardımcısı Hakan Kubalı, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ebru Gökmeşe, Çocuk Gelişimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ayhan Babaroğlu, öğretim üyeleri ve bölüm öğrencilerinin katıldı.


İHA

Son Güncelleme: 06.06.2022 20:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.