Bu toplantı milat kabul edildi

ÇEKVA İstanbul Kadıköy'de bulunan merkezinde Ankara ve Çorum'dan gelen ziyaretçilerine ev sahipliği yaptı.

19 Haziran 2019 Çarşamba 13:30
Bu toplantı milat kabul edildi

Çorum Eğitim Kültür Vakfı (ÇEKVA), Hasanpaşa/Kadıköy'de bulunan merkezinde Ankara ve Çorum'dan gelen ziyaretçilerine ev sahipliği yaptı.

Geçtiğimiz hafta gerçekleşen ziyarete Ankara Altındağ Belediye Başkanı Doç. Dr. Asım Balcı, Ankara Milletvekili Asuman Erdoğan, Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, Ankara Çorumlu Dernekler Federasyonu Başkanı Hayri Çağır, Sancaktepe Belediye Başkan Yardımcısı Nurettin Buyruk, Çorumlu Dernekler Federasyonu Başkan Yardımcısı Hasan Alıtkan, fedarasyon üyesi Mehmet Ali Demir katıldı. Konuklara ÇEKVA Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Lütfi Akca, Başkan Yardımcısı Hüseyin Tuzcu, Genel Sekreter Sabit Velidedeoğlu, Eski İstanbul Milletvekili ÇEKVA Yönetim Kurulu Üyesi Feyzullah Kıyıklık, ÇEKVA Yönetim Kurulu Üyesi Erdem Çenesiz, Başkan Yardımcısı Erdal Karslı, ÇEKVA Denetleme Kurulu Üyesi Hüseyin Kapusuz ile birlikte ev sahipliği yaptı.

ÇEKVA Başkanı Prof. Dr. Lütfi Akca, vakfıın eski yöneticileri ve faaliyetlerini özetleyerek, bu denli önemli hizmetler gerçekleştiren ÇEKVA ve benzeri kurumların kollanıp desteklenmesi yönünde ve üye sayılarının arttırılması için ziyaretçilerden destek istedi.

Altındağ Belediye Başkanı Doç Dr. Asım Balcı, ÇEKVA'yı yakından takip ettiklerini, Ankara' da özellikle Altındağ'da 42 bin Çorumlu’nun yaşadığını, her şeyin iyisine layık olan hemşehrilere birlik ve beraberlik ruhu içinde hukuka uygun olarak her türlü desteğin verileceğini  açıkladı..

Daha sonra söz alan Ankara Milletvekili suman Erdoğan, Çorumlu olarak İstanbul'da eğitim gördüğünü, o dönemde böyle bir vakfın olduğundan haberdar olmadığını, diğer şehir insanlarına özendiğini dile getirerek, Çorumlular için yanan ışığın ilelebet sürmesi için ellerinden gelenin yapılacağı sözünü verdi.

Milletvekili Erol Kavuncu da, ÇEKVA’yı vekil olmadan önce ve sonra yakından takip ettiklerini hatırlatarak, yaptıkları iyi hizmet nedeniyle vakıfı yönetici ve üyelerine ve kuruluşundan bu yana emeği geçenlere ayrı ayrı teşekkür etti. Eğitimci olması nedeniyle ömrünün büyük çoğunluğunu eğitime ve öğrencilere ayırdığını hatırlatan Kavuncu, bundan sonra ÇEKVA ile irtibatın daha da sıklaştırılması için çalışma yapacağı sözünü verdi.

Çorumlu Dernekler Federasyonu Başkanı Hayri Çağır ise ÇEKVA’nın Ankara'daki oluşumunda da yer alması nedeniyle vakfın bir neferi olduğunu, geçmiş yıllarda gerçekleştirilen bursiyer mülakatlarına ev sahipliği yaptıklarını, Altınpark' ta bulunan Çorum Konağı'nın her an Çorumlular’ın emrine verileceğini duyurdu.

Misafirler adına en son konuşmayı yapan Sancaktepe Belediye Başkan Yardımcısı Nurettin Buyruk, bundan önce görev yaptıkları makamda olduğu gibi yeni görev yerinde de ÇEKVA ve Çorumlulara hukuk çerçevesinde maksimum hizmet vereceklerini kaydetti.

Toplantıda ÇEKVA adına söz alan Genel Sekreter Sabit Velidedeoğlu, vakfın ilk kuruluşundaki sancılı süreçten bugüne gelişin öyküsünü özetledi. Vakfın Çorum'da birlik ve beraberliğin sağlanması için herkese eşit mesafede durduğunu, olumlu buldukları her hizmette ÇEKVA’nın yer alacağını ifade etti. Vakfın gerekli desteği alması gerektiğini, o nedenle burada bulunan hemşehrilerinin daha yakın mesai yapması gerektiğini kaydetti.

Vakıf adına söz alan Eski İstanbul Milletvekili ÇEKVA’nın kurucu üyesi Feyzullah Kıyıklık, dünyadaki vakıflardan örnekler verdiği konuşmasını, yeni üye edinmenin önemli olduğu vurgusu ile sürdürdü. sürdürmüştür. Çorumlular’ın birlik olduğunda yaratacağı sinerjiye dikkat çeken Kıyıklık, katılımcılardan ÇEKVA'ya destek olmaları çağrısında bulundu.

Vakıf Başkanı Lütfi Akca’nın teşekkür konuşmasının ardından, Ziyaretçilere Çorum Şubesi Ebru kursunda yapılan el sanatı ÇEKVA Logosu ile Prof. Dr. Ahmet Samsunlu tarafından yazılan ÇEKVA'nın 15. Yılı kitabı hediye edildi.  Ziyaretçiler tarafından pirinçten Hitit Güneş Kursu Vakıf Başkanı Lütfi Akca'ya sunuldu.

Toplantı, Çorumlular’ın bir araya gelmesi için milat kabul edilerek,  büyük bir memnuniyet ile sona erdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.