Buzağı ölümleri masada

Buzağı Ölümleri ve Hayvan Besleme” konulu konferans düzenlendi

27 Ocak 2018 Cumartesi 18:48
Buzağı ölümleri masada

Çorum Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği ve Çorum Veteriner Hekimler Odası tarafından “Buzağı Ölümleri ve Hayvan Besleme” konulu konferans düzenlendi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Orhan Sarı, Çorum’da çiftçilik ve hayvancılık yapan yetiştirici ve çiftçilerin kaybedecek zamanları olmadığını belirterek, “Biz sizlerin hizmetinizdeyiz. Sorumluluğumuzun bilincindeyiz” dedi.

Çorum Veteriner Hekimler Odası Başkanı Hacı Özgün de, Türkiye genelinde yılda 1 milyon buzağının henüz 1 yaşına gelmeden hayatını kaybettiğini söyledi.

Buzağı ölümlerinin en aza indirgenmesiyle birlikte ülkede hayvan ithalatına ihtiyaç kalmayacağına dikkat çeken Özgün, buzağı ölümlerini en aza indirgemek için bir araya geldiklerini ifade etti.

Konuşmaların ardından Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adnan Şehu, İç Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Şahal, buzağıların nasıl beslenmesi ve doğum sürecinin ardından yapılması gerekenler hakkında sunum yaptı.

İHA

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165