Canlı ameliyatla ders verecekler

Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi bir ilke imza attı.

19 Eylül 2013 Perşembe 13:00
 Canlı ameliyatla ders verecekler


Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi  bir ilke imza attı. Kendi alanlarında dünyaca ünlü iki profesör, canlı yayınla ameliyat yapıp, öğretim üyeleri ile tecrübelerini paylaşacak.

Hipofiz Tümörlerinde Endoskopik Cerrahi konulu konferansta bir araya gelen ünlü doktorlar, öğleden önce verdikleri konferansla, hastane doktorlarını bilgilendirirken, öğleden sonra gerçekleştirecekleri ameliyatı, salonda bulunan izleyicilere canlı yayınlayıp, soru-cevapla eğitimi tamamlayacaklar.

Konferansın öğleden önceki bölümüne Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Dr. Turgay Happani, Hastane Yöneticisi Yrd. Doç. Dr. Musa Zorlu ve çok sayıda doktor ve sağlık görevlisi katıldı.

Hitit Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serdar Güler’in başkanlığında yürütülen konferansın açılış konuşmasını Rektör Alkan yaptı. Daha sonra sağlık çalışmaları hakkında kısa bir bilgi veren Dr. Turgay Happani’nin konuşmasının ardından konferansa geçildi.

Prof. Dr. Serdar Güler, Hipofiz Tedavilerinde Endokrinolojik Değerlendirme ile ilgili sunumunu yaptıktan sonra, her biri dünya çapında ünlü olan Prof. Dr. Taşkın Yücel ve hemşehrimiz Prof. Dr. Mustafa Berker heyecanla beklenen sunumlarını gerçekleştirdi.

Prof. Dr. Yücel ve Prof. Dr. Berker, oluşturdukları takım çalışmasının önemini vurgularken, KBB ve Beyin Cerrahisi alanında sergiledikleri ortak çalışmanın başarılarından söz etti.

Önceden yapılan ameliyat görüntüleri üzerinde endoskopik cerrahi yöntemine kattıkları yeni gelişme ve buluşları meslektaşlarıyla paylaşan ünlü hocalar, bilgileri ve mütevazi tavırlarıyla gönülleri bir kez daha kazanırken, mesleki deneyim ve tecrübeleriyle de meslektaşlarını hayran bıraktı.

İnsana verilen değerin en üst seviyesinin sergilendiği sunumda konuşan hemşehrimiz Prof. Dr. Mustafa Berker, “Amacımız sadece ameliyat değil, hastamızı sağlığına kavuşturmaktır. En küçük bir hatanın bile hastamızın hayati fonksiyonlarını olumsuz etkileyici riskleri söz konusu iken, bizim hata yapma gibi bir lüksümüz yok. Bu nedenle takım çalışmasının geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması çok büyür değer taşımaktadır” dedi.

Dünyanın pek çok ülkesinden eğitim talebi alan hocaların Çorum’u tercih etmesinin önemli bir şans olduğunu ifade eden Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan ve Tıp Fakültesi eski dekanı öğretim üyesi Prof. Dr. Serdar Güler, her iki ünlü hocaya da teşekkür ederek, katkılarının çok değerli olduğunu dile getirdiler.

Hemşehrilerini selamlayarak söze başlayan ünlü Beyin Cerrahi Profesörü hemşehrimiz Prof. Dr. Mustafa Berker, Çorum’a gelmesinin en büyük nedeninin, bu toprakların insanı olmasıyla ilgili olduğunu, aldığı daveti severek kabul edip Çorum’a geldiğini söyledi.

Konferansın birinci bölümünün ardından, öğleden sonraki canlı ameliyat bölümüne geçilecek.




Son Güncelleme: 19.09.2013 15:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.