Canlı yayında Çorum’a davet

Hitit Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Özlem Sir Gavaz, TRT Radyo-1’e konuk oldu.

02 Ekim 2013 Çarşamba 15:50
 Canlı yayında Çorum’a davet


Hitit Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Özlem Sir Gavaz, TRT Radyo-1’e konuk oldu.

Gavaz, Ankara Radyosu'nca hazırlanıp canlı olarak  yayınlanan ‘Hayat Sahnesi’ isimli programda ‘Hitit Uygarlığı’ ile ilgili bilgi verdi, yarın ODTÜ Mezunlar Derneği etkinlikleri kapsamında başlayacak ‘Hitit’in Gizemi’ seminerler hakkında bilgi verdi.

Yapımcı Ayşegül Bozkurt tarafından hazırlanan programda Gavaz, günümüzden yaklaşık 4 bin yıl önce kurulan Hitit Devleti ve bu büyük uygarlığın merkezi konumunda olan Çorum’un tarihi ve kültürel değerlerinden bahsetti ve Hititleri yakından görmek, duyumsamak ve yaşantılarını anlamak için Çorum’a davet etti, ayrıca dünya müzeleri arasında sayılan Çorum Müzesi’ni görmeleri çağrısında bulundu.

Programda ODTÜ Mezunlar Derneği etkinleri kapsamında düzenlenen 7 haftalık ‘Hitit’in Gizemi’ seminerleri programına değinen Gavaz, seminere katılacak olanların çok renkli bir Hitit yolculuğu yaşayacaklarını kaydetti.




Son Güncelleme: 02.10.2013 15:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.