Çorum evlâdını unutmayacak

Hitit Üniversitesi'nde devir-teslim geçtiğimiz hafta oldu, 8 yıllık hizmeti tamamlayan Prof. Dr. Reha Metin Alkan, geride güzel izler bıraktı.

04 Haziran 2019 Salı 23:43
Çorum evlâdını unutmayacak

Hitit Üniversitesi’nde devir teslim geçtiğimiz hafta gerçekleşti. İki dönemdir Rektörlük görevini sürdüren Prof. Dr. Reha Metin Alkan için mütevazı bir uğurlama yapıldı.

Devir-teslimde 8 yıllık hizmetini 30 dakikalık hızlandırılmış bir slaytla özetleyen Alkan, ardından rektörlük binası önünden mesai arkadaşları, akademisyenler ve idari personel tarafından uğurlandı. Hemşehrimiz Alkan’ı uğurlamaya katılanların büyük çoğunluğu gözyaşlarına hakim olamadı, duygu yüklü anlar yaşadı.

ÇITA YÜKSELDİ

Görev yaptığı dönemde üniversitede ekip çalışmasını önemseyen, eğitim kalitesinin çıtasını yükselten, istihdam odaklı yeni bölümler açan, Tıp Fakültesi’ne ayrı bir hassasiyet gösteren, öğrenci sayısını artıran ve HİTÜ’yü dünyada 2.500 üniversite arasına dahil ederek markalaşmasına güç veren Alkan,  memleketine vefası ve hizmet kaygısından hareketle toplam faydayı esas alan anlayışı, iyi niyeti, şehrin tüm kesimleriyle bütünleşen uzlaşmacı tavrı, akademik deneyiminin yanı sıra İstanbul’un kendisine kazandırdığı ufuk ve vizyonu doğup büyüdüğü kente katma değer olarak yansıttı.

ÇORUM  İÇİN FIRSAT OLDU

Velhasıl-ı kelam; Sayın Alkan Çorum için geride bıraktığımız dönemin en mühim fırsatlarından oldu. Bize üniversitenin kapasite gücünü gösterdi. Bir kurum olarak üniversitenin vücut bulmasındaki cefalara ve zahmetlere katlandı. Bundan sonra kendisini geride bıraktığı onlarca tabela ve beton binalar ile değil, bizi inandırdığı marka değeri ile anacağız. Ve bize öğrettiği dil ile kendisini hayırla yâd edeceğiz.

YENİ REKTÖR’ÜN MEMNUNİYETİ

Hitit Üniversitesi’nin yeni Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk’ün de, devraldığı üniversitedeki kurumsallaşmadan memnun kaldığı gözlendi. Çünkü bugüne kadar yapılanlar, bundan sonra yapılacaklar ve uzun vadeli hedefler stratejik plan olarak çok güzel özetlenmişti.

Bu arada yeni rektörümüzle ilgili de birkaç cümle sarfetmek gerekirse; akademik camiada Rektör Öztürk’ün gerek yurt içi ve yurt dışı akademik birikimi ve İstanbul deneyimi, Ankara bürokrasisini yakından tanıması Çorum lehine avantaj olarak yorumlanıyor. Özetle üniversitede hizmet bayrağı artık Rektör Öztürk’te…

Son Güncelleme: 06.06.2019 23:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
akademisyen 2019-06-06 11:16:45

habercim19 un bu reha metin alkan aşkından bıktık. ne gibi bir çıkarınız var da hala reklamını yapıyorsunuz?

Avatar
Gelen de farklı olmayacaktır 2019-06-05 15:20:47

Eski rektör hakkında eleştirel yorumlara yer vermediğinizi düşünüyorum.Yumuşak bir eleştiri yapayım.Hitit üniversitesinin rektörü idi ama esasında AKP nin rektörüydü.

Avatar
Hüsamettin 2019-06-06 04:50:46

Çok güzel tirübüne oynardı rahmetli gerisi fiyasko

Avatar
Çorumlu 2019-06-05 16:55:47

Hitit Üniversitesinin büyüme gibi derdi yok ayrıca düşünün ki çorumda hoca potansiyeli fazla olmasına rağmen biz öğrencilerimizi yaz okuluna tokat amasya ve yozgata GÖNDERİYORUZ. Çorum elindeki öğrenciyi tokata yozgata gönderiyor.

Avatar
Hitit 2019-06-05 13:57:45

Sakarya üniversitenin 100 binin üstünde öğrencisi var, Hitit önce 50 bini hedef almalı...
Ayrıca Çorum işadamları toplanıp bir Vakıf Üniversitesi kurmalı Çorum’a.
Reha hocaya teşekkürler, Çorum’a çok hizmet etti, Çorum milliyetçisi çok değerli bir adam, inşAllah başka platformlarda yine hizmet edecek memleketine.

Avatar
Sorumlu 2019-06-05 10:34:55

Sayın, Alkan Fiziksel Gerçekleşme, İdari ve Akademik Olarak Güzel Bir Temel Attı, Ziraa Tam Olarak Kurumsallaşma ve Kurum Kültürü(Ünv.) Oluşması Doğal Olarak Zaman Alır. Kendisine Çok Teşekkür Ediyorum. Bayrak Yarışında Yeni Rektör Beye Başarılar Dilerim.

Avatar
Utanmiyormusun 2019-06-06 01:09:57

Sayin admin, elestirel ve dogru olan yorumlari niye yayinlamiyorsun. Karsilastiginizda gozunun icine bakiyorum anlamiyorsun!... senin durustlugun bu mu! Cok yazik.

Avatar
Farklı olmayacaktır 2019-06-06 00:15:31

Arkadaş Akp rektörü demiş, ee iktidarda CHP olaydı rektör de CHP rektörü olacaktı, saçma bakış açısı..

Misafir Avatar
İstatistik 2019-06-06 07:51:56 @Farklı olmayacaktır

Rektör veya diğer görevleri ifa edenler iktidarların adamı olmak yerine milletin görevlisi olmalıdır.AKP veya CHP nin görevlisi olmak toplumun bir kesimini memnun eder,diğer vatandaşların ve yetenekli insanların beklentileri nasıl karşılanacaktır.Yoruma karşı yorum yazmak yerine doğruyu yazmak gerçekçi bir yaklaşım olacaktır.Eski rektör kaç MHP li ve kaç CHP li ile çalışmış?MHP ve CHP den taleplerin ne kadarını karşılamış?Tabir uygunsa,görmeyenlerin ve duymayanların birbirini ağırladığı bir ortam kime ne verebilir ki?

Beğenmedim! (1)