Çorum için senaryolar

Şehir ve Bölge Planlama Bölümü öğrencileri ‘Çorum Gelişim Senaryoları’ sundu

28 Şubat 2018 Çarşamba 00:26
Çorum için senaryolar

Atatürk Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü öğrencileri tarafından hazırlanan ‘Çorum Gelişim Senaryoları’, Çorum TSO Meclis Toplantı Salonunda düzenlenen programda anlatıldı.

Çorum Valiliği ve Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından organize edilen toplantıya, Vali Yardımcısı V. Bahadır Güneş, İlçe Belediye Başkanları, Kamu Kurumları Temsilcileri ve Sivil Toplum Örgütleri Temsilcileri katıldı.

Açılış konuşmasını yapan OKA İl Koordinatörü Özden Özgür Yalçın, Vali Necmeddin Kılıç’ın talimatları doğrultusunda kurumsal düzeyde il strateji belgeleri hazırlandığını, 2018-2023 yıllarını kapsayan Çorum Strateji Planı’nın tamamlandığını hatırlatarak,” Son olarak Sayın Valimizin talimatları doğrultusunda uzun vadeli Çorum İl Gelişim Planı hazırlık çalışmaları sürmektedir. Bu kapsamda 2017 yılında ilimize gelen Atatürk Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü öğrencileri tarafından hazırlanan ‘Çorum Gelişim Senaryoları’ hakkında bilgi verilecek, siz değerli katılımcılarımızın görüş ve önerilerine sunulacaktır” dedi.

Bölüm Başkanı Doç.Dr. Süleyman Toy koordinasyonunda, akademik personel ve öğrencilerin 9 farklı başlıkta yaptıkları sunumlarda Çorum ile ilgili gelecek senaryolar katılımcılara anlatıldı.

Mekansal planlama dahilinde, sanayi, tarım, turizmin geliştirilmesi, ulaşım, akıllı şehirler, kültür endüstrisi ve yaratıcı sektörler, endüstri 4.0, istihdamın artırılması, geri dönüşüm, lojistik gibi konuların ağırlıklı olduğu sunumlarda Çorum için gelecek senaryoları paylaşıldı.

Görüş ve önerilerin ardında toplantı sona erdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.