Çorum kitap okumuyor!

Çorum, Türkiye'nin en çok kitap okuyan şehirler listesinde son sıralarda...

12 Aralık 2018 Çarşamba 15:18
Çorum kitap okumuyor!

Türkiye genelinde, Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti dahil 82 ilde en çok kitap okuyan iller sıralaması belli oldu.

www.onedio.com’da yer alan habere göre, defix tarafından gerçekleştirilen araştırma kapsamında, Türkiye’de en çok hangi kitapların okunduğu, en çok hangi illerin kitap okuduğu ve en çok hangi türlerin sevildiği ortaya konmuş.

2,08 okuma endeksi ile Ankara, Türkiye’nin en çok kitap okuyan şehirleri listesinde başı çekiyor. Ankara’yı 1,92 okuma endeksi ile İstanbul takip ediyor. Listenin 3. sırasında ise 1,54 okuma endeksiyle Eskişehir bulunuyor. İzmir, Tunceli, Muğla, Çanakkale, Karabük, Kocaeli ve Kırklareli de sırasıyla en çok kitap okuyan 10 şehir arasında yer alıyor. Ege, Marmara, Akdeniz Bölgeleri ve Anadolu Bölgesinin batı bölümü en çok kitap okuyan yerler olarak dikkat çekiyor.

Araştırmaya göre, Türkiye’de  (KKTC dahil) 82 il arasında en çok kitap okuyan iller sıralamasında Çorum 72.'nci sırada yer alıyor. Çorum’da en sevilen yazarlar Stefan Zweig, John Taylor Gatto, Prof. Dr. H.-J. Kornrumpf, en sevilen türler Dünya Roman, Türkiye Roman, Çocuk Öykü/Hikaye olarak kategorilendiriliyor.

72.'nci sıradaki Çorum’u sırasıyla Muş, Osmaniye, Diyarbakır, Şırnak, Ağrı, Kahraman Maraş, Adıyaman, Hakkari, Şanlıurfa ve KKTC takip ediyor.

Kaynak: https://www.idefix.com/turkiye-ne-okuyor...

Son Güncelleme: 12.12.2018 15:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ÇORUMLU 2018-12-12 15:35:12

MİLLET NE ÇALIŞMAKTAN ZAMAN BULUR OKUMAK İÇİN.
NEDE PARA BULUR KİTAP ALMAK İÇİN.
MİLLET AÇLIKTAN ÖLÜYO ...

Misafir Avatar
hasan 2018-12-12 18:01:25 @ÇORUMLU

bi ölemedin gitti kaç senedir

Beğenmedim! (0)